Επιλογές

Αρρυθμίες στην κυβέρνηση και κόντρες υπουργών

Αρρυθμίες στην κυβέρνηση και κόντρες υπουργών
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Τρείς μόνο μήνες μετά την ανάληψη της εξουσίας από την ΝΔ  η κυβέρνηση έχει αρχίσει να παρουσιάζει  σοβαρές αρρυθμίες. Παράλληλα έχει μπει στην δίνει της εσωστρέφειας . Μόνο τις τελευταίες δέκα ημέρες το Μέγαρο Μαξίμου κλήθηκε να αντιμετωπίσει μια σειρά από προβλήματα τα οποία δείχνουν όμως ότι είναι άλλο οι ασκήσεις επί χάρτου και άλλο η πραγματική άσκηση πολιτικής. Όσο για το επικοινωνιακό επιτελείο ; Αποδεικνύεται ότι ούτε οι τριάντα δημοσιογράφοι που βρίσκονται στο Μέγαρο Μαξίμου δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τα μικρά ή μεγάλα προβλήματα της καθημερινότητας.

Ακριβώς πριν από μια εβδομάδα ξέσπασε το θέμα  του Joker . Αστυνομικές δυνάμεις πήγαν στον κινηματογράφο Αελλώ  αλλά και σε άλλη μεγάλη αίθουσα και προσήγαγαν τους ανήλικους που εκείνη την ώρα έβλεπαν την ταινία. Ο τραγέλαφος που δημιουργήθηκε ανάμεσα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και στο Πολιτισμού ξεπέρασε κάθε φαντασία. Το προστασίας του Πολίτη έλεγε ότι τήρησε τον νόμο, αφού πήρε εντολές από το Πολιτισμού,  ενώ η κυρία Μενδώνη  κατηγόρησε δυο υπαλλήλους του υπουργείου ότι αυτές αυθαίρετα έδωσαν εντολή – γιατί ήταν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ -και ήθελαν να κάνουν κακό στην κυβέρνηση.

Στην ιστορία δεν μπορούσε να μην εμπλακεί και ο γνωστός αστέρας της ΝΔ Κωνσταντίνος Μπογδάνος, ο οποίος μαζί με την Ντόρα Μπακογιάννη κατηγόρησαν την πρώην Γενική Γραμματέα του υπουργείου κ. Βλαζάκη ως υπεύθυνη για την όλη ιστορία . Όταν η τελευταία απάντησε ότι θα προσφύγει  στην Δικαιοσύνη γιατί είχε παραιτηθεί από τον περασμένο Ιούλιο από το υπουργείο, Μπογδάνος και Μπακογιάννη ζήτησαν συγνώμη γιατί παραπλανήθηκαν από την κ. Μενδώνη. Όλο αυτό το φιάσκο κράτησε τρεις ολόκληρες ημέρες με τους κινηματογράφους να γεμίζουν από πολίτες που ήθελαν να δουν το Joker.

Η υπόθεση της Novartis και οι  εξαλλοσύνες του υπουργού Ανάπτυξης μονοπώλησαν και αυτή την εβδομάδα το ενδιαφέρον των πολιτών, ενώ οι πληροφορίες λένε ότι ο πρωθυπουργός έχει φτάσει στο όριο του με τον Αδωνι Γεωργιάδη. Τα όσα είπε το στέλεχος της ΝΔ στο Ελβετικό ντοκιμαντέρ «περί χρηματισμού πολιτικών και γιατρών από την εταιρεία η οποία όμως σώζει ζωές» πυροδότησαν την αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ και οι παροικούντες στο Μέγαρο Μαξίμου εξέφραζαν τον προβληματισμό τους για την κυνικότητα  του Υπουργού.

Δύο μέρες μετά ο Άδωνις Γεωργιάδης το έκανε χειρότερο, όταν δημοσίως είπε ότι μπορεί να έχουν χρηματιστεί ο Αλέξης Τσίπρας και ο Παύλος Πολλάκης από φαρμακευτικές εταιρείες. Το τηλεφώνημα που δέχθηκε από τον πρωθυπουργό ήταν ιδιαίτερης έντασης λένε οι πληροφορίες . Έτσι δυο ώρες αργότερα ο Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξη του στον Αντένα τα μάζεψε λέγοντας ότι δεν έχει στοιχεία. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να του δείξει την δυσαρέσκεια του, ζήτησε το κλείσιμο στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο να μην το κάνει ο Άδωνις Γεωργιάδης αλλά ο Κωστής Χατζιδάκης παρά το γεγονός ότι αρμόδιος ήταν ο πρώτος.

Ο υπουργός ανάπτυξης αποτελεί ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα της κυβέρνησης και κανείς δεν γνωρίζει που θα καταλήξει η σχέση του με τον πρωθυπουργό. Φυσικά  από την άλλη, όλοι γνωρίζουν ότι πίσω από τον Αδωνι Γεωργιάδη βρίσκεται και ο Αντ. Σαμαράς ο οποίος διαθέτει τουλάχιστον 30 δικούς του βουλευτές μέσα στην ΚΟ της ΝΔ . Μάλλον τα πράγματα δεν είναι καθόλου ευχάριστα για τον πρωθυπουργό.

Το τρίτο θέμα και ιδιαίτερα σοβαρό έχει να κάνει με το προσφυγικό. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με απόφαση του πήρε το μεγαλύτερο κομμάτι της μετεγκατάστασης των προσφύγων από τον Μιχάλη Χρυσοχοίδη και τον Γιώργο Κουμουτσάκο και τα έδωσε στον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας  Στεφανή . Στη πραγματικότητα αποδόμησε από τον θρόνο του τον πρώην υπέρ υπουργό προφανώς επηρεασμένος και από τις γκρίνιες αρκετών υπουργών.

Το τι σχέση έχει τώρα ένας πρώην στρατηγός –οι φήμες λένε σκληρός- με την μετεγκατάσταση των προσφύγων ο χρόνος θα δείξει.

Η κυβέρνηση πάντως την ίδια ώρα εμφανίζεται να πληρώνει την πολιτική, που ακολούθησε όταν ήταν αντιπολίτευση αφού στα περισσότερα μέρη της Ελλάδας, όπου αναμένεται να φιλοξενηθούν πρόσφυγες, υπάρχουν σοβαρές αντιδράσεις από τις τοπικές κοινωνίες.

Το τέταρτο θέμα στο οποίο η κυβέρνηση εμφανίζεται να τα έχει χαμένα και να μην ξέρει πώς να το διαχειριστεί είναι η συμφωνία των Πρεσπών. Μετά το όχι στον Ζόραν Ζαεφ  από τους Ευρωπαίους, η κυβέρνηση εμφανίστηκε αμήχανη να πάρει οποιαδήποτε θέση ενώ κορυφαίοι διπλωμάτες σημείωνα ότι ενδεχόμενη εκλογή του VMRO στις εκλογές, θα φέρει ανατροπή στην συμφωνία και ένταση στα Βαλκάνια. Παρά το γεγονός δηλαδή ότι η Ντόρα Μπακογιάννη, σχετικά πρόσφατα, είχε πει ότι θα τιμήσουν την συμφωνία, ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε απών από τις διαδικασίες ένταξης  της Βόρειας Μακεδονίας στην Ε.Ε., ενώ οι Ευρωβουλευτές της ΝΔ, ψήφισαν παρών στο ψήφισμα, που εξέδωσε το ευρωκοινοβούλιο γι ατό το θέμα ζητώντας την τήρηση των συμφωνημένων.

Την ίδια ώρα η  ανακάλυψη του πρωθυπουργού  για το πώς θα λέγονται τα ελληνικά προϊόντα για να ξεχωρίζουν από αυτά της Βόρειας Μακεδονίας μονοπώλησε το ενδιαφέρον των κοινωνικών μέσων δικτύωσης.   Makedonia  ή Macedonia ;  Η λύση που βρήκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ακυρώνει την συμφωνία των Πρεσπών και το σοβαρότερο κομμάτι της το erga omnes!!! Για το θέμα αυτό έγραψε χαρακτηριστικά ο Βηματοδότης :

«Την λύση αυτή έδωσε ο πρωθυπουργός ψάχνοντας στην Google. Ο πρωθυπουργός είναι έξυπνος και πρακτικός άνθρωπος. Έκανε αναζήτηση στη Google τη λέξη Macedonia και είδε ότι τα αποτελέσματα αφορούν τη Βόρεια Μακεδονία ενώ στην αναζήτηση της λέξης Makedonia, τα αποτελέσματα αφορούν την Ελλάδα», είπε στο Sputnik ο πρόεδρος του ΣΕΒΕ, κ. Γιώργος Κωνσταντόπουλος.

Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται πως στο σήμα που θα κατοχυρωθεί, η λέξη που θα αναγράφεται μετά το «μ», θα είναι «Makedonia», όπως αποφάσισε ο κ. Μητσοτάκης.

Πριν από δύο μέρες γέλασε και το παρδαλό κατσίκι όταν στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής για την αναθεώρηση του συντάγματος δόθηκε λάθος πρόταση από την κυβέρνηση για το θέμα της εκλογής του προέδρου της Δημοκρατίας. Για ώρες κανείς –ούτε στην κυβέρνηση – δεν μπορούσε να καταλάβει τι συμβαίνει μέχρι που ανακάλυψαν ότι είχαν δώσει στον ειδικό εισηγητή Κώστα Τζαβάρα λάθος πρόταση – ένα προσχέδιο-.

Αλλά ακόμα και στα θέματα που φαίνεται ότι πηγαίνουν καλά όπως το ζήτημα της ψήφου των Αποδήμων υπάρχουν προβλήματα. Ο αρμόδιος υφυπουργός  για θέματα αποδήμων Αντώνης  Διαμαντάρης, εξέφρασε δημόσια την αντίθεση του, για την  λύση που  βρέθηκε από τα κόμματα λέγοντας ότι είναι «ντροπή το όριο των 35 ετών για την ψήφο αποδήμων».  Το ζήτημα είναι αν ο υφυπουργός θα παραμείνει στην θέση του ή θα παραιτηθεί εκφράζοντας την αντίθεση του.

Τέλος σε άτι αφορά το αναπτυξιακό νομοσχέδιο μόνο αναπτυξιακό δεν είναι αφού τα περισσότερα άρθρα αφορούσαν ρουσφέτια φίλων της κυβέρνησης. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν πήγε στην Βουλή ενώ η αξιωματική αντιπολίτευση το χαρακτήρισε «ωραίο μου πλυντήριο».

Το τέλος της συμμαχίας του Μητσοτάκη με τον Αδωνι-Αρθρο καταπέλτης

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X