Αθλητισμός

Η εθνική Ελλάδας στην ελίτ του παγκόσμιου τένις

Η εθνική Ελλάδας στην ελίτ του παγκόσμιου τένις
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Έξω από το ΟΑΚΑ οι θερμοκρασίες ήταν ιδιαίτερα χαμηλές, μέσα στο κλειστό του μπάσκετ που για δύο μέρες έγινε «παλάτι» του τένις,  η ατμόσφαιρα ήταν ζεστή. Πολύ ζεστή και ζεστάθηκε ακόμα περισσότερο με τη νίκη του Στέφανου Τσιτσιπά στον αγώνα – τελικό με τον Αντρές Αντράντε από τον Ισημερινό.

Ο Στέφανος νίκησε 2-0 σετ (7-6 και 6-1) τον αντίπαλό του από τον Ισημερινό, η εθνική ομάδα έφθασε τις τρεις νίκες και προκρίθηκε πανηγυρικά στην ανώτερη κατηγορία του Davis Cup εκεί που βρίσκεται η ελίτ του παγκοσμίου τένις.

Στο ΟΑΚΑ διατέθηκαν 12.937 εισιτήρια, αριθμός ρεκόρ για το τένις. Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες και τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν την πρώτη μέρα με τις κλειστές πολλές από τις θύρες του γηπέδου, ο κόσμος ευχαριστήθηκε τένις, είχε την ευκαιρία να δει από κοντά μεγάλους αθλητές και να πανηγυρίσει.

Με τους ήχους του «Κρητικού χορού» του Μίκη Θεοδωράκη, που δεν είναι άλλος από το μουσικό θέμα της εμβληματικής ταινίας «Ο Ζορμπάς», έκλεισε η διοργάνωση, με την ελληνική ομάδα να πανηγυρίζει την πρόκριση και τους πιτσιρικάδες να… πολιορκούν τον Στέφανο για ένα αυτόγραφο!

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X