Αθλητισμός

Η Μάντσεστερ Σίτι κινδυνεύει με αποβολή από το την Premier League

Η Μάντσεστερ Σίτι κινδυνεύει με αποβολή από το την Premier League
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η Μάντσεστερ Σίτι έχει κατηγορηθεί από την Πρέμιερ Λιγκ για περισσότερες από 100 παραβιάσεις των οικονομικών κανόνων.

Οι κατηγορίες εναντίον των πρωταθλητών σχετίζονται με οικονομικές πληροφορίες σχετικά με τα έσοδα, λεπτομέρειες για τις αμοιβές προπονητών και παικτών, κανονισμούς της UEFA, κερδοφορία και βιωσιμότητα με έρευνες της Premier League.

Μια δήλωση από το πρωτάθλημα ανέφερε ότι παραβιάσεις διαπράχθηκαν σε εννέα διαφορετικές σεζόν από τον Σεπτέμβριο του 2009-10 έως το 2017-18 και τώρα θα παραπεμφθούν σε μια ανεξάρτητη επιτροπή

Τον Φεβρουάριο του 2020, ο σύλλογος αποκλείστηκε από το Τσάμπιονς Λιγκ και επιβλήθηκε πρόστιμο 25 εκατομμυρίων λιρών, αφού διαπιστώθηκε ότι παραπλάνησε σοβαρά το ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό όργανο της UEFA και παραβίασε τους κανόνες του οικονομικού Fair Play.

Η επιτροπή εκείνη την εποχή είπε ότι η Σίτι είχε επιδείξει «αδιαφορία» για την αρχή ότι οι σύλλογοι πρέπει να συνεργάζονται με τις έρευνες ενός κυβερνώντος οργάνου και διεξήγαγε «παρεμπόδιση των ερευνών».

Ωστόσο, στο κεντρικό πόρισμα του δικαστικού επιμελητηρίου του CFCB ότι η ιδιοκτησία της City στο Άμπου Ντάμπι είχε κρύψει τη δική της χρηματοδότηση ως ανεξάρτητη χορηγία από εμπορικές εταιρείες του κράτους, το CAS διαπίστωσε: «Οι περισσότερες από τις εικαζόμενες παραβάσεις είτε δεν αποδείχθηκαν είτε είχαν παραγραφεί.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X