Αθλητισμός

Ολυμπιακός: Στο “σφυρί” το Καραϊσκάκη

Να βγάλουν στο “σφυρί”  το γήπεδο του Ολυμπιακού ετοιμάζονται οι τράπεζες. Θα είναι το επόμενο βήμα, μετά την καταγγελία του ομολογιακού δανείου.

Σύμφωνα με το σάιτ euro2day.gr, οι τράπεζες ανέθεσαν στην Axia Ventures να τρέξει διαγωνιστική διαδικασία για την πώληση του γηπέδου, που αποτελεί ενέχυρο των δανείων.

Ενδιαφερόμενος για την απόκτηση του γηπέδου υπάρχει και δεν είναι άλλος από τον Βαγγέλη Μαρινάκη,ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός, ο οποίος αναμένεται να καταθέσει προσφορά. Είτε μόνος του, είτε σε συνεργασία με επενδυτικά κεφάλαια.

Μέτοχοι της «Στάδιο Καραισκάκης ΑΕ» παραμένουν, τυπικά, οι κ. κ. Σ. Κόκκαλης και Λ. Λαυρεντιάδης, οι οποίοι, μέσω εταιρειών συμφερόντων τους, ελέγχουν το 50% έκαστος.

Υπενθυμίζεται ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης παρ ότι συμφώνησε με τον Σωκράτη Κόκκαλη να αγοράσει το 50% της Στάδιο Καραισκάκης ΑΕ, , προπληρώνοντας, το τίμημα στις αρχές του 2011, δεν έχει πάρει πάνω του το παραπάνω ποσοστό.

Όπως ανέφερε η ΠΑΕ Ολυμπιακός, σε σχετική της ανακοίνωση, η μεταβίβαση του 50% εκκρεμεί, λόγω μη εκπλήρωσης προϋποθέσεων και ύπαρξης νομικών εμπλοκών, σε σχέση το υπόλοιπο 50% της Στάδιο Καραϊσκάκης που ανήκει στον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.

Υπενθυμίζεται ότι το γήπεδο του Ολυμπιακού ήταν η αιτία για να ξεσπάσει μεγάλη κόντρα ανάμεσα στον Βαγγέλη Μαρινάκη και τον Σωκράτη και Πέτρο Κόκκαλη.