Αθώοι Γιώργος και Ανδρέας Κουρής για μη απόδοση ΦΜΥ στο Alter

Αθώοι κρίθηκαν από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών οι Γεώργιος και Ανδρέας Κουρής για το αδίκημα της μη απόδοσης παρακρατούμενου Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών (ΦΜΥ) του τηλεοπτικού σταθμού Alter, έπειτα από μακρά ακροαματική διαδικασία ενός έτους, όπως σημειώνουν σε ανακοίνωσή τους οι δικηγόροι Θέμης Σοφός και Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Όπως υπενθυμίζουν οι δυο επιχειρηματίες, ως μη εκτελεστικά μέλη του Δ.Σ. της εισηγμένης στο ΧΑΑ εταιρείας του τηλεοπτικού σταθμού, κατηγορούνταν για ηθική αυτουργία στο αδίκημα της μη απόδοσης ΦΜΥ, πείθοντας δήθεν τον τότε πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του καναλιού Κωνσταντίνο Γιαννίκο να μην καταβάλει το φόρο που αφορούσε στη διαχειριστική περίοδο από 01.02.2011 έως 30.09.2011.

Οι πληρεξούσιοι δικηγόροι Θεμιστοκλής Σοφός και Μιχάλης Δημητρακόπουλος δήλωσαν: «Πρόκειται για μία ορθή δικαστική κρίση, γιατί η υποχρέωση απόδοσης ΦΜΥ προϋποθέτει την πραγματική καταβολή μισθού και την πραγματική παρακράτηση επ’ αυτού ΦΜΥ και όχι λογιστικούς-θεωρητικούς μισθούς και, αντίστοιχα, ανύπαρκτες παρακρατήσεις ΦΜΥ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ