Επιλογές

ATM: Συνάντηση Μητσοτάκη με τους τραπεζίτες για τις χρεώσεις «φωτιά»!

ATM: Συνάντηση Μητσοτάκη με τους τραπεζίτες για τις χρεώσεις «φωτιά»!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Οι τραπεζικές χρεώσεις στα ATM -που έχουν προκαλέσει σάλο τις τελευταίες ημέρες- θα βρεθούν στο επίκεντρο της συνάντησης που θα έχει την Πέμπτη ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τους επικεφαλής των τραπεζών στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στο θέμα των τραπεζικών χρεώσεων αναφέρθηκε και ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης στην ομιλία του στο συνέδριο της ΕΕΔΕ, καλώντας τους εκπροσώπους των τραπεζών να έχουν ευήκοα ώτα στην κοινωνία έτσι ώστε να μην υπάρχει η αίσθηση ότι συνεννοούνται στις προμήθειες που επιβάλλουν π.χ. σε θέματα καρτών.

Ο κ. Γεωργιάδης κάλεσε τις τράπεζες να αξιοποιήσουν την ευνοϊκή συγκυρία που υπάρχει στο ευρύτερο οικονομικό περιβάλλον με την πτώση των επιτοκίων και να χρηματοδοτήσουν την οικονομία, ενώ δεσμεύθηκε για την ικανοποίηση του αιτήματος των τραπεζών για την επίλυση του προβλήματος των ποινικών ευθυνών που αντιμετωπίζουν τα τραπεζικά στελέχη όταν κάνουν ρυθμίσεις, η οποία θα γίνεται πλέον κατ’ έγκλησιν και όχι αυτεπαγγέλτως.

Χαμός με τις χρεώσεις στα ATM!

Το θέμα των προμηθειών αναλύθηκε στο βασικό πάνελ του συνεδρίου της ΕΕΔΕ υπό τον συντονισμό του διευθύνοντος συμβούλου του ΤΧΣ, Μάρτιν Τζούρντα ο οποίος αναφέρθηκε στη χρέωση προμήθειας που εισπράττουν οι τράπεζες τόσο από Έλληνες όσο και από ξένους κατόχους καρτών όταν κάνουν ανάληψη από ΑΤΜ μέσω του διατραπεζικού συστήματος.

«Στενό μαρκάρισμα» της κυβέρνησης για τις χρεώσεις «φωτιά» από τις τράπεζες!

Το θέμα συνδέεται με την ανάγκη ενίσχυσης της κερδοφορίας των τραπεζών και τη βελτίωση της αποτελεσματικότητάς τους, σε συνάρτηση με την ολοένα μεγαλύτερη διείσδυση της τεχνολογίας στις τραπεζικές συναλλαγές που στη χώρα μας βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα αν συγκριθεί με άλλες ευρωπαϊκές.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X