Συνταγές

Αυγά χτυπητά σε φωλιά από κανταΐφι!

Αυγά χτυπητά σε φωλιά από κανταΐφι!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Λατρεύετε τα αυγά …..ε αυτή η συνταγή του σεφ Φάνη Κασσούλα θα σας τρελάνει: Αυγά χτυπητά σε φωλιά από κανταΐφι

Υλικά συνταγής
φύλλο κανταΐφι 1 πακέτο (500 γρ.)
βούτυρο 6 κουταλάκια του γλυκού
ελαιόλαδο 2 κουταλιές της σούπας
κρεμμύδι 1 ψιλοκομμένο
φρέσκα κρεμμυδάκια 2 ψιλοκομμένα
αυγά 4
καπνιστός σολομός 100 γρ. ψιλοκομμένος
μαϊντανός ή άνηθος 1 κουταλιά της σούπας, ψιλοκομμένος
ντοματίνια 4 κομμένα στη μέση
αλάτι όσο θέλετε
πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση συνταγής
Σε 6-8 τσέρκια ή σε ατομικές φόρμες ετοιμάζετε τις φωλιές από το κανταΐφι και τις ψήνετε στους 170 βαθμούς για 20’ περίπου, μέχρι να πάρουν χρώμα (δεν βουτυρώνετε ούτε το τσέρκι ούτε το κανταΐφι). Μόλις οι φωλιές είναι έτοιμες (ροδίσουν ελαφρά), τις βγάζετε από το φούρνο και τις ραντίζετε με λιωμένο βούτυρο. Τις αφήνετε να κρυώσουν ελαφρά.

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το ξερό κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 3’-4’. Προσθέτετε τα αυγά και τα σπάτε μέσα στο τηγάνι με σπάτουλα, ψήνοντας τα μέχρι να σφίξουν. Προσθέτετε στα αυγά το σολομό, το μαϊντανό ή τον άνηθο και αλατοπίπερο και ανακατεύετε καλά. Μοιράζετε το μείγμα στις θήκες, γαρνίρετε με ντοματίνια και σερβίρετε.

Σπαγγέτι με pesto παντζαριού και φιστίκι Αιγίνης

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X