Ελλάδα

Αυστηροί έλεγχοι στα εισαγόμενα αμνοερίφια ενόψει Πάσχα

Αυστηροί έλεγχοι στα εισαγόμενα αμνοερίφια ενόψει Πάσχα
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Αυστηρότεροι έλεγχοι στα εισαγόμενα αμνοερίφια ενόψει Πάσχα αποφασίστηκαν κατά τη διάρκεια ευρείας τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή των αρμόδιων υφυπουργών, γενικών γραμματέων και προέδρων οργανισμών και υπηρεσιακών παραγόντων.

Σε αυτή έλαβαν μέρος η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Φωτεινή Αραμπατζή, ο υφυπουργός Οικονομικών, Απόστολος Βεσυρόπουλος, ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ελευθέριος Οικονόμου, ο υφυπουργός Εσωτερικών, Θόδωρος Λιβάνιος, ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, ο γενικός γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Στρατάκος, ο πρόεδρος του ΕΛΓΟ «ΔΗΜΗΤΡΑ», Σέρκος Χαρτουνιάν και ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ, Αντώνης Ζαμπέλας.

Τα κλιμάκια που θα ξεκινήσουν τους ελέγχους από την τρέχουσα εβδομάδα έως και το Μεγάλο Σάββατο, θα αποτελούνται από στελέχη της Οικονομικής Αστυνομίας, του ΣΔΟΕ, της Γενικής Διεύθυνσης Τελωνείων, του ΕΦΕΤ, του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, της γενικής γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή και των διευθύνσεων Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, ενώ θα αξιοποιηθούν όλες οι βάσεις δεδομένων.

«Το φετινό Πάσχα μένουμε σπίτι και τρώμε αρνί και κατσίκι ελληνικό, πιστοποιημένο με τους πλέον αυστηρούς ελέγχους των τελευταίων ετών», δήλωσε η κ. Αραμπατζή και μεταξύ άλλων σημείωσε ότι «δέσμευση όλων, είναι ότι σ’ αυτό το ‘βαρύ’ λόγω του κορονοϊού περιβάλλον, η Πολιτεία να θέσει σε εφαρμογή ένα ολιστικό σύστημα ελέγχων, το οποίο από φέτος να αποτελεί τη νέα ‘κανονικότητα’ στη χώρα μας με γνώμονα την προστασία της εθνικής οικονομίας, της ελληνικής παραγωγής, των καλώς εννοούμενων συμφερόντων καταναλωτών και κτηνοτρόφων και του υγιούς ανταγωνισμού».

Παράλληλα, αποφασίστηκε από πλευράς ΥΠΑΑΤ να γίνει καταγραφή των αποθεμάτων αμνοεριφίων και αυγών στα πρότυπα της ανάλογης καταγραφής που έγινε πρόσφατα στα αντισηπτικά διαλύματα και μαντηλάκια, καθώς και στις χειρουργικές γάζες.

Όπως τονίστηκε, οι επιχειρήσεις (βιομηχανία κρέατος, χονδρεμπόριο, λιανεμπόριο), θα πρέπει να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τα αποθέματά τους μέσω ειδικού συνδέσμου στον κεντρικό ιστότοπο του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων (http://www.mindev.gov.gr) και να τα επικαιροποιούν κάθε τρεις ημέρες.

Η πρόσβαση στην εφαρμογή θα γίνεται μέσω των κωδικών πρόσβασης ΓΕΜΗ για τις επιχειρήσεις που είναι εγγεγραμμένες ή μέσω των κωδικών πρόσβασης στο TAXIS για τους μη εγγεγραμμένους στο ΓΕΜΗ, ενώ η μη υποβολή ή η επιβολή ανακριβούς δήλωσης, επισύρει κυρώσεις υψηλών διοικητικών προστίμων και κατάσχεσης των προϊόντων.

Λέσβος: Κλειστά τα Κέντρα Υγείας Καλλονής και Πολιχνίτου λόγω κρούσματος κορονοϊού

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X