Οι μπλόφες Τσίπρα και Μητσοτάκη για τον Πάνο Καμμένο

Η αναβολή της συζήτησης στη Βουλή την περασμένη Πέμπτη για την πώληση εξοπλιστικών στην Σαουδική  Αραβία, καθώς και η επιθυμία του πρωθυπουργού να παρευρεθεί στην επερώτηση των βουλευτών της ΝΔ, κρύβουν πίσω τους ένα μεγάλο παρασκήνιο.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, μια μέρα πριν αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες ο Αλέξης Τσίπρας, πληροφορήθηκε ότι η ΝΔ είχε αποφασίσει να  καταθέσει πρόταση μομφής κατά του Πάνου Καμμένου εν  τη απουσία του πρωθυπουργού ,δημιουργώντας έτσι πολιτική κρίση στη χώρα.

Με την κίνηση  αυτή το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θα  κατάφερνε αφ ενός να αιφνιδιάσει την κυβέρνηση σέρνοντας την σε μια τριήμερη  συζήτηση εφ όλης της ύλης ,αφ ετέρου θα ακύρωνε το ταξίδι Τσίπρα στο Παρίσι, όπου όπως είναι γνωστό ο πρωθυπουργός βραβεύτηκε από τον δικηγορικό σύλλογο του Παρισιού και από ένα μεγάλο συγκρότημα Τύπου, ενώ συναντήθηκε με τον Εμμανουέλ Μακρόν και τον Φρανσουά Ολαντ.

Το Μέγαρο Μαξίμου αποφάσισε να δράση αστραπιαία ζητώντας την  μετάθεση  της συζήτησης  για την Δευτέρα, ακυρώνοντας έτσι τον σχεδιασμό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η ΝΔ αιφνιδιάστηκε από τις εξελίξεις και αρχικά   αντέδρασε έντονα, αρνούμενη να συναινέσει στην μετάθεση της  συζήτησης. Μετά όμως από μια πιο ψύχραιμη ανάγνωση των γεγονότων, τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποφάσισαν  ότι θα έπρεπε να αποδεχθούν την πρόταση της κυβέρνησης, αφού έτσι και αλλιώς στη δημοκρατία αποφασίζει η πλειοψηφία ….

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ