Κοινωνία

Χαλάστρα: Θρίλερ με τον χαμό της 44χρονης! «Προφανώς είχε κάτι που την έκανε ευάλωτη στο εμβόλιο»

Χαλάστρα: Θρίλερ με τον χαμό της 44χρονης! «Προφανώς είχε κάτι που την έκανε ευάλωτη στο εμβόλιο»
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το θρίλερ στη Χαλάστρα Θεσσαλονίκης, μετά τον θάνατο 44χρονης γυναίκας περίπου 14 ώρες μετά τον εμβολιασμό με το εμβόλιο της AstraZeneca. Η άτυχη γυναίκα 44χρονη γυναίκα πέθανε περίπου 14 ώρες μετά τον εμβολιασμό της, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει καθοριστεί αν ο θάνατός της σχετίζεται με το εμβόλιο.

Το περιστατικό συνέβη στη Χαλάστρα Θεσσαλονίκης και όπως ήταν λογικό έχει θορυβήσει την τοπική κοινωνία. Η οικογένεια της νέας γυναίκας είναι συγκλονισμένη. Για το τραγικό συμβάν, αλλά και τα νέα δεδομένα για τα εμβόλια με τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμών στους υγειονομικούς, μίλησαν στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 ο Γιώργος Χρούσος, Μέλος Επιτροπής Εμβολιασμών και η Ματίνα Παγώνη, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ.

SOS Παυλάκη! «Αν υπάρξει άλλο κύμα κορονοϊού θα ξανακλείσουν όλα» (video)

Για το περιστατικό στην Χαλάστρα ο κ. Χρούσος, είπε ότι είναι λογικό να υπάρχει προβληματισμός, ωστόσο ανέφερε ότι δεν προκύπτει περιστατικό θρόμβωσης, ενώ με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, οι παρενέργειες από το εμβόλιο της AstraZeneca προκύπτουν μετά από 14 ημέρες. «Προφανώς υπήρχε κάτι που την έκανε ευάλωτη στο εμβόλιο ή την νόσο αν νοσούσε» είπε ο κ. Χρούσος.

Από την πλευρά της η κ. Παγώνη ανέφερε ότι «θα δούμε τα αποτελέσματα από τις ιστολογικές εξετάσεις πρώτα», ενώ σημείωσε ότι «δεν υπάρχει επιπλοκή θρόμβωσης μετά από 14 ώρες». Τόνισε ακόμα, ότι δεν πρέπει να δημιουργείται πανικός, ωστόσο, όπως είπε «είναι ένα τραγικό γεγονός το οποίο επηρέασε πολύ κόσμο».

Σχετικά με τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμών στους υγειονομικούς ο κ. Χρούσος σημείωσε ότι είναι αρκετοί αυτοί που φοβούνται να κάνουν το εμβόλιο

Η κ. Παγώνη σημείωσε ότι «οι γιατροί στην πλειοψηφία έχουν πολύ υψηλότερο ποσοστό που έχουν εμβολιαστεί όμως μπαίνουν στο σύνολο» και πρόσθεσε ότι είναι χαμηλό το ποσοστό εμβολιασμών στους νοσηλευτές. Τόνισε, ωστόσο, ότι «υπάρχουν και κάποιοι που έχουν νοσήσει και θα εμβολιαστούν σε δυο μήνες και ειναι και αυτοί που είναι σε καραντίνα»

Τέλος σχετικά με το εμβόλιο της AstraZeneca και το ενδεχόμενο αλλαγής της δεύτερης δόσης, ο κ. Χρούσος είπε ότι «δεν συνίσταται η αλλαγή της δεύτερης δόσης με άλλο εμβόλιο, ωστόσο η δεύτερη δόση μπορεί να είναι και διαφορετικής εταιρείας από την πρώτη δόση, ίσως είναι και καλύτερο»

Για το εμβόλιο της AstraZeneca και τις εγκύους ή όσες γυναίκες σκοπεύουν να κάνουν παιδιά άμεσα η κ. Παγώνη σημείωσε ότι «τα δεδομένα αλλάζουν γι’ αυτό και αλλάζουν και οι οδηγίες. Σύμφωνα με νέες μελέτες ούτε το εμβόλιο της Astra Zeneca επηρεάζει το ενδεχόμενο εγκυμοσύνης».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X