Η σύζυγος του Τσακαλώτου υπεύθυνη για την έκθεση Στουρνάρα που προκάλεσε έκρηξη στην κυβέρνηση

Η σύζυγος του Ευκλείδη Τσακαλώτου, Χέδερ Γκίμπσον, είναι η υπεύθυνη για την έκθεση Στουρνάρα που προκάλεσε έκρηξη στην κυβέρνηση.

Η σύζυγός του έχει σκωτσέζικη καταγωγή, και είναι μια αξιόλογη οικονομολόγος και διευθύντρια του τμήματος Οικονομικών Μελετών της Τραπέζης της Ελλάδος.

Είναι υπεύθυνη και για την πρόσφατη έκθεση με την πρόταση για προληπτική γραμμή στήριξης.

Ίσως και γι’ αυτό ο Τσακαλώτος δεν έχει μιλήσει ιδιαίτερα για το θέμα αφήνοντας τους άλλους να μιλούν … για το «χαλαρό μνημόνιο».

(Την υπαγωγή της Ελλάδας σε προληπτικό πρόγραμμα στήριξης μετά το πέρας του μνημονίου εισηγείται ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννης Στουρνάρας στην Ενδιάμεση Εκθεση της ΤτΕ που δημοσιεύθηκε πριν λίγες μέρες.

Όπως αναφέρει ο Διοικητής της ΤτΕ ότι «η ύπαρξη ενός τέτοιου προληπτικού πλαισίου στήριξης μπορεί να δράσει υποστηρικτικά για την ελληνική οικονομία μειώνοντας το κόστος δανεισμού, καθώς θα παρέχει ασφάλεια σχετικά με την πρόσβαση του Ελληνικού Δημοσίου σε χρηματοδότηση μετά τη λήξη του προγράμματος τον Αύγουστο του 2018»…)

Η σύζυγος του Τσακαλώτου ανήκει στην ομάδα των «53».

Άξιο αναφοράς είναι πάντως ότι η σύζυγός του είναι εκείνη που τον ώθησε τον στο να ασχοληθεί με την πολιτική.

Το ζευγάρι διαμένει στην Κηφισιά, όσοι την γνωρίζουν, κάνουν λόγο για την απλότητά της  που δεν της αρέσει να προκαλεί. Ιδιαίτερη εντύπωση έχει προκαλέσει σε όλους ότι πηγαίνει πεζή μέχρι τον σταθμό του τρένου στην Κηφισιά, για να πάει στη δουλειά της, χωρίς ασφάλεια και συνοδεία.

Η γνωριμία με τον σύζυγό της έγινε όταν ήταν και οι δύο συμφοιτητές στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και αναπτύχθηκε ένας μεγάλος έρωτας που κατάφερε να κρατήσει στον χρόνο και να φτάσει να μετράει μέχρι σήμερα 35 χρόνια.

Εκεί παρέμειναν αρκετά χρόνια και έπιασαν δουλειά στο Πανεπιστήμιο του Κεντ ως καθηγητές της Οικονομικής Επιστήμης. Έχοντας «παράσημα» από την επαγγελματική τους σταδιοδρομία κάποια στιγμή πήραν την μεγάλη απόφαση…

Το 1993 αποφάσισαν να ζήσουν στην Ελλάδα, στον τόπο καταγωγής του Ευκλείδη Τσακαλώτου, τον οποίο εκείνος επισκεπτόταν μόνο τα καλοκαίρια και τόσο του έλειπε… Ήρθαν λοιπόν στην Αθήνα, μεγάλωσαν την οικογένειά τους αποκτώντας τρία παιδιά, ενώ ο Ευκλείδης Τσακαλώτος απέκτησε θέση στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο και η Χέδερ Γκίμπσον στην Τράπεζα της Ελλάδας.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ