Συνταγές

Χοιρινή πανσέτα με μουστάρδα και βαλσάμικο με μέλι

Χοιρινή πανσέτα  με μουστάρδα και βαλσάμικο με μέλι
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Χοιρινή πανσέτα ρολό μπρεζέ με μουστάρδα και βαλσαμικό με μέλι φανταστική συνταγή απο τον σεφ Φάνη Κασσούλα

Υλικά
1 κιλό χοιρινή πανσέτα τυλιγμένη σε ρολό
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
4 κρεμμύδια χοντροκομμένα
2 καρότα σε χοντρές ροδέλες
1/8 σελινόριζα σε μεγάλους κύβους
1 κεφάλι σκόρδο χοντροκομμένο
2 φλιτζάνια ζωμός κότας
4 κουτ. σούπας Βαλσάμικο ξίδι με μέλι
2 κουτ. σούπας μουστάρδα Ντιζόν
3 κουτ. σούπας μουστάρδα σε κόκκους
1 κουτ. σούπας κόλλιανδρο σε σπόρους
2 φύλλα δάφνης
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία
Αλατοπιπερώνετε το κρέας. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε «μπρεζιέρα» (ρηχή και πλατιά κατσαρόλα, κατάλληλη και για φούρνο) και το σοτάρετε το κρέας, να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.

Βγάζετε το κρέας από την κατσαρόλα και ρίχνετε μέσα τα κρεμμύδια, τα καρότα, τη σελινόριζα και το σκόρδο. Σοτάρετε να πάρουν καλό χρώμα.

Προσθέτετε το βαλσάμικο ξίδι με μέλι, τις μουστάρδες, τον κόλιανδρο και τα δαφνόφυλλα και ανακατεύετε. Βάζετε ξανά το κρέας στην κατσαρόλα, προσθέτετε το ζωμό και αλατοπιπερώνετε.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 120°C. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και τη βάζετε στο φούρνο. Αν δεν έχετε κατσαρόλα που να μπορεί να μπει σε φούρνο, μπορείτε να μεταφέρετε το φαγητό σε ένα ταψάκι ή πυρίμαχο σκεύος. Ψήνετε για 1½-2 ώρες, ώστε να μαλακώσει το κρέας στο επιθυμητό σημείο.

Όταν το κρέας είναι έτοιμο, αποσύρετε από το φούρνο και ετοιμάζετε τη σάλτσα. Αφαιρείτε το κρέας από την μπρεζιέρα και σουρώνετε τη σάλτσα σε μικρότερη κατσαρόλα. Τη συμπυκνώνετε μαγειρεύοντας τη σε μέτρια φωτιά. Διορθώνετε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι.

Μεταφέρετε το ρολό σε πιατέλα και συνοδεύετε με την σάλτσα του.

Κυδώνια ψητά στο φούρνο με σιρόπι και γεμισμένα με σαντιγί.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X