Οικονομία

Χρηματιστήριο: «Άρον άρον φεύγουν οι επενδυτές» λέει το Bloomberg!

Χρηματιστήριο: «Άρον άρον φεύγουν οι επενδυτές» λέει το Bloomberg!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

«Από την αγορά με τις καλύτερες επιδόσεις παγκοσμίως το 2019, το Χρηματιστήριο Αθηνών έγινε μέσα σε μερικά 24ωρα η αγορά με τις χειρότερες επιδόσεις για εφέτος», γράφει σε δημοσίευμά του τo Bloomberg, αναφερόμενο στο σφυροκόπημα που δέχεται το ελληνικό ταμπλό τις τελευταίες ημέρες, λόγω των ανησυχιών για την εξάπλωση του κοροναϊού.

«Οι επενδυτές που πόνταραν μαζικά στο ελληνικό χρηματιστήριο πέρυσι, τώρα τρέχουν προς την έξοδο, υπό το βάρος των ανησυχιών πως η εξάπλωση του κοροναϊού θα πλήξει την τουριστική βιομηχανία της χώρας», γράφει το πρακτορείο, παρακολουθώντας τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών.

Βουτιά άνω του 10% για το Χρηματιστήριο Αθηνών από τις αρχές του 2020

Όπως αναφέρει το Bloomberg, η μαζική φυγή των επενδυτών έχει ήδη στερήσει το ένα τρίτο των κερδών του ελληνικού χρηματιστηρίου το 2019, ενώ ο Γενικός Δείκτης μετρά απώλειες άνω του 10% για εφέτος, καταλαμβάνοντας επισήμως τον τίτλο της κεφαλαιαγοράς με «τις χειρότερες επιδόσεις στην Ευρώπη» από τις αρχές του 2020.

Ραγδαίες εξελίξεις! Τρία τα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα! Ματαιώνονται τα καρναβάλια!

Υπενθυμίζεται εδώ ότι για το 2019, η ελληνική αγορά μέτρησε κέρδη 49%, καθιστώντας εξαιρετικά ελκυστικές τις μετοχές, με «καύσιμο» τις δεσμεύσεις της νέας ελληνικής κυβέρνησης για μειώσεις φόρων και πολιτικές που στηρίζουν την ανάπτυξη.

«Δεδομένων των κερδών του 2019, μια κατοχύρωση κερδών μοιάζει αναμενόμενη και εύκολη», σχολιάζουν στελέχη της Piraeus Securities. Όπως επισημαίνουν «δεν μπορείς να ξεφύγεις από όσα συμβαίνουν διεθνώς, πρέπει να πηδήξεις τα κύματα που έρχονται στην τρέχουσα συγκυρία».

Μετά το σφυροκόπημα των τελευταίων 24ώρων, οι ελληνικές μετοχές έχουν υποχωρήσει στα χαμηλότερα επίπεδα από τον περασμένο Αύγουστο.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X