Ελλάδα

Δακρυσε όλη η Ελλάδα στην κηδεία του Κώστα Βουτσα.

Δακρυσε όλη η Ελλάδα στην κηδεία του Κώστα Βουτσα.
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Όλη η χώρα αποχαιρετά σήμερα τον σπουδαίο Κώστα Βουτσά.

Η σύζυγός του Αλίκη Κατσαβού, οι αγαπημένες του κόρες, φίλοι, ηθοποιοί, καλλιτέχνες, πολιτικοί αλλά και απλοί άνθρωποι.

 

Από χθες, Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου, η σορός του ηθοποιού τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης Αθηνών.

 

Κώστας Βουτσάς: Το τελευταίο «αντίο» στον αγαπημένο ηθοποιό

Από το πρωί, σήμερα, η οικογένεια του ηθοποιού βρίσκεται στην Μητρόπολη Αθηνών για το τελευταίο αντίο.

Υποβασταζόμενη από την ανιψιά της, η σύζυγος του Κώστα Βουτσά, Αλίκη Κατσαβού, ντυμένη στα μαύρα και καταβεβλημένη βρέθηκε από νωρίς στο παρεκκλήσι και παρέλαβε τη σορό του ηθοποιού.

 

«Ο μόνος λόγος που ο πατέρας μας αποφάσισε να είναι σήμερα εδώ, να ταφεί εδώ είναι γιατί κάποιος από πάνω του «σφύριξε» ότι έρχεται ανάσταση νεκρών πολύ σύντομα», είπε η Νικολέττα Βουτσά και όσοι βρίσκονταν εκείνη την ώρα στην Μητρόπολη Αθηνών για να αποχαιρετίσουν τον «αιώνιο έφηβο» του ελληνικού θεάτρου και κινηματογράφου, ξέσπασαν σε χειροκροτήματα.

Η Νικολέττα Βουτσά περιέγραψε τις τελευταίες στιγμές του μεγάλου ηθοποιού. Πως ο Κώστας Βουτσάς έφυγε με την οικογένειά του «πάνω από το κεφάλι του επί δυο ώρες». Ήταν μια οικογενειακή γιορτή, είπε η Νικολέττα Βουτσά. Όπως ήθελε εκείνος. «Του τραγουδούσαμε, τον φιλούσαμε, του λέγαμε αστεία. Τον αφήσαμε να κοιμηθεί με ένα πρόσωπο γαλήνιο και πάρα πολύ χαρούμενο».

Προσπαθώντας να συγκρατήσει τη συγκίνηση, που όμως ήταν εμφανής στη φωνή της, η Νικολέττα Βουτσά είπε πως «εγώ σήμερα γιορτάζω τον άνθρωπο που ενσάρκωσε και προσωποποίησε την έννοια της ζωής. Αν η ζωή ήταν άνθρωπος, θα σηκωνόταν κάθε μέρα επί 88 χρόνια με το ίδιο κέφι όπως ο μπαμπάς, θα δούλευε με το ίδιο κέφι όπως ο μπαμπάς, θα έσπερνε τους σπόρους της με τον ίδιο ενθουσιασμό . Ο μπαμπάς ήταν πιστός στον εαυτό του, συμφιλιωμένος με τον εαυτό του. Εξελισσόταν, ανανεώνονταν, είχε πιάσει το νόημα της ζωής. Σήμερα γιορτάζουμε αυτόν τον πνευματικό άνθρωπο. Ας αντλήσουμε δύναμη για μια ακόμη φορά για να επιστέψουμε το κορμί του στη μάνα γη».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X