«Aνεπιθύμητος» ο Καμμένος στο επίσημο γεύμα προς τιμήν του Ερντογάν

Οπλα, παλάσκες και έτοιμος για τον πόλεμο ο Πάνος Καμμένος

«Aνεπιθύμητος» ο Πάνος Καμμένος στο επίσημο γεύμα προς τιμήν του Ερντογάν και της συζύγου του στο Προεδρικό Μέγαρο, από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.

Φαίνεται να συμπεριφέρεται ως «Σουλτάνος» στο τσιφλίκι του ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά τις επιθετικές δηλώσεις του για αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάνης τόσο με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, αλλά και τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, έθεσε «βέτο» και στην παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, για την παρουσία του σε επίσημες εκδηλώσεις κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα.

Είναι γεγονός πως οι σχέσεις της Άγκυρας με τον Έλληνα υπουργό Εθνικής Άμυνας δεν είναι και οι καλύτερες και, όπως όλα δείχνουν, η μη επιθυμία και του ίδιου ήταν να μη παραβρίσκεται στο επίσημο δείπνο.

Ωστόσο και σε αυτή την περίπτωση το όνομα του Πάνου Καμμένου δεν θα είναι στη λίστα των καλεσμένων…

Υπενθυμίζετε ότι αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι και στις συζητήσεις δεν συμμετείχε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος. Στις διευρυμένες συζητήσεις μετείχαν από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης οι Νίκος Κοτζιάς, Δημήτρης Παπαδημητρίου, Σταύρος Κοντονής, Γιώργος Σταθάκης, Στέργιος Πιτσιόρλας, Χρήστος Σπίρτζης, Νίκος Τόσκας, Γιάννης Μουζάλας και ο ΑΓΕΕΘΑ, Ευάγγελος Αποστολάκης.

Και μην ξεχνάμε ότι ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχε πει «να συνετιστεί και να έρθει «στα συγκαλά» ο Πάνο Καμμένο, η τουρκική πλευρά επιδεικνύει μεγάλη ωριμότητα, με αυτό τον τρόπο θα πρέπει να συμπεριφερθεί και ο Έλληνας υπουργός Άμυνας, αν προκύψει ένα ανεπιθύμητο ατύχημα, δεν θα μπορεί να διορθωθεί».». 

Ενώ από το ακριτικό στρατιωτικό φυλάκιο της Μολυβοσκέπαστης στην Ήπειρο, ο Πάνος Καμμένος είχε στείλει  αυστηρό μήνυμα προς την Τουρκία και προς της Αλβανία τονίζοντας ότι δεν θα δεχτούμε άλλες προκλήσεις αλλά ούτε και αναφορές που προσβάλλουν την ιστορία μας και το διεθνές δίκαιο.

«Από δω θέλω να στείλω και ένα μήνυμα προς όλους αυτούς που τολμούν να αμφισβητούν τις διεθνείς συνθήκες, το διεθνές δίκαιο και να κάνουν προκλητικές δηλώσεις. Από τη μία μεριά έχουμε την Τουρκία, που με συνεχείς δηλώσεις προσπαθεί να δυναμιτίσει το κλίμα.

Η απάντηση η δική μας, η απάντηση που δίνουμε με βάση το διεθνές δίκαιο, της προάσπισης τη εθνικής κυριαρχία της χώρας, του σεβασμού του διεθνούς δικαίου, αν ο κ. Ερντογάν θέλει να καταργήσει τη Συνθήκη της Λωζάννης θα επιστρέψουν στη Συνθήκη των Σεβρών» είπε.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, διαπίστωσε, μάλιστα πως η αποδιοργάνωση των τουρκικών δυνάμεων μετά το πραξικόπημα έχει οδηγήσει σε μία σειρά ηλίθιων δηλώσεων».

Ενώ πριν λίγες μέρες ανέφερε «πρέπει να είμαστε ειλικρινείς, η Τουρκία καταβάλει σημαντική και εργώδη προσπάθεια, ώστε να χάσει κάθε φίλο και σύμμαχο που έχει. Έχοντας αναπτύξει μια μεγαλοϊδεατική και υπεροπτική πολιτική, έχει κάνει την πολυδιαφημισμένη πολιτική του «zero problems with the neighbours» (σ.σ.:Μηδενικά προβλήματα με τους γείτονες) να έχει εξελιχθεί σε «no neighbours with zero problems»(σ.σ.: Χωρίς γείτονες κανένα πρόβλημα) . Η Τουρκία, δυστυχώς, μέρα με τη μέρα μετατρέπεται σε ένα δεύτερο Ιράν στην περιοχή μας».

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ