Κοινωνία

Διανομή self test από τα φαρμακεία: Μόνο σε εκπαιδευτικούς και μαθητές μέχρι την Τετάρτη

Διανομή self test από τα φαρμακεία: Μόνο σε εκπαιδευτικούς και μαθητές μέχρι την Τετάρτη
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Από την Πέμπτη 13 Μαΐου έως την Τετάρτη 19 του μήνα θα μπορούν να προμηθεύονται τα self tests οι δικαιούχοι του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Όπως ενημέρωσε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, η διάθεση των δύο δωρεάν self test από τη Δευτέρα και μέχρι την Τετάρτη θα γίνεται μόνο στην εκπαιδευτική κοινότητα, ενώ παράλληλα υπενθυμίζει πως η πλατφόρμα δωρεάν διάθεσής τους παραμένει κλειστή κάθε Σάββατο από τις 5 το απόγευμα μέχρι και τη Δευτέρα στις 8 το πρωί.

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος απευθύνει επίσης εκ νέου έκκληση στους δικαιούχους δωρεάν self tests να προσέρχονται μόνο τις συγκεκριμένες ημέρες για να τα παραλάβουν, προκειμένου να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός για λόγους προστασίας Δημόσιας Υγείας.

Σε περίπτωση μάλιστα που προσέλθουν στα φαρμακεία σε άλλες ημερομηνίες δεν θα είναι δυνατό να εξυπηρετηθούν.

«Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος ενημερώνει ότι από τη Δευτέρα 10 Μαΐου μέχρι και την Τετάρτη 12 Μαΐου θα γίνεται δωρεάν διάθεση 2 self tests ΜΟΝΟ στην εκπαιδευτική κοινότητα. Οι δικαιούχοι του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα θα μπορούν να παραλάβουν δωρεάν 2 self tests από την Πέμπτη 13 Μαΐου μέχρι και την Τετάρτη 19 Μαΐου», τονίζεται από τον ΠΦΣ.

Υπενθυμίζεται ότι στις κυρώσεις που προβλέπονται σε όσους αρνηθούν να κάνουν self tests μετά το άνοιγμα των σχολείων, είχε αναφερθεί χθες η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, προειδοποίησε πως εάν κάποιος εκπαιδευτικός αρνηθεί να κάνει το διαγνωστικό τεστ, «υπάρχει ρητή πρόβλεψη να υπάρχουν πειθαρχικές ποινές».

Αυτές κυμαίνονται από έγγραφη επίπληξη μέχρι μείωση μισθού ή οριστική αποβολή, ωστόσο προς το παρόν δεν έχει γίνει κάποια τέτοια καταγγελία.

Οι συγκεκριμένες ποινές ισχύουν για όλους τους εκπαιδευτικούς, είτε εργάζονται στον δημόσιο, είτε στον ιδιωτικό τομέα, ενώ όσον αφορά στις κυρώσεις για τους μαθητές αυτές είναι απουσίες ή αποβολές.

Την ίδια ώρα, το Υπουργείο Παιδείας είναι σε συνεννόηση με το Υπουργείο Εργασίας προκειμένου να ανοίξουν τα ΑΜΚΑ και να προμηθευτούν δωρεάν self tests και οι εκπαιδευτικοί των φροντιστηρίων.

Το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων, των γυμνασίων και των φροντιστηρίων ενίσχυσης και ξένων γλωσσών έχει προγραμματιστεί για την προσεχή Δευτέρα, 10 Μαΐου.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X