Διχασμένοι στη ΝΔ για Αυγενάκη. Ζητούν παραίτηση-Διστάζει ο Κυριάκος

Στον αστερισμό του Λευτέρη Αυγενάκη κινείτε πλέον η ΝΔ ιδιαίτερα μετά την συζήτηση της περασμένης Παρασκευής στην Βουλή και την διάσταση που έδωσε ο πρωθυπουργός στο θέμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες αμέσως μετά την συζήτηση στην Βουλή στα γραφεία της ΝΔ στην Πειραιώς έγινε σύσκεψη γα το πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα απεμπλακεί από το  σκάνδαλο Αυγενάκη. Ανάμεσα στις διάφορες προτάσεις που ακούστηκαν κατατέθηκε και η άποψη, που έλεγε ότι σχετικά σύντομα η ΝΔ θα πρέπει με ανακοίνωση της  να  διαχωρίσει την θέση της απ’ όλη την ιστορία. Δηλαδή να υπάρξει επίσημη τοποθέτηση της ΝΔ που να λέει ότι δεν πείθεται από τις εξηγήσεις, που δίνει ο βουλευτής της και γι αυτό ζητά την παραίτηση του μέχρι να διαλευκανθεί η υπόθεση .

Τελικά το θέμα έμεινε ανοικτό καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίστηκε  επιφυλακτικός στο να πάρει μια τέτοια απόφαση, ενώ από την άλλη αναγνωρίζει ότι ο στενός του συνεργάτης έχει γίνει βαρίδι  για την ΝΔ.

Με λίγα λόγια αντί να την αναμορφώσει την ΝΔ ο Γραμματέας της – όπως τουλάχιστον προσδοκούσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης- το μόνο που κατάφερε είναι να την συνδέσει με καταστάσεις που έχουν να κάνουν με τον υπόκοσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ