Διεθνή

Γαλλία – Δημοσκόπηση: Προβάδισμα Μακρόν με 55,5% ενόψει του β’ γύρου των Προεδρικών Εκλογών

Ο Εμανουέλ Μακρόν θα νικήσει τηνΜαρίν Λεπέν με 55,5%-44,5% στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών σύμφωνα με τελευταία δημοσκόπηση.

Ο Εμανουέλ Μακρόν θα νικήσει την ακροδεξιά υποψήφια Μαρίν Λεπέν με 55,5%-44,5% στον δεύτερο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών το επόμενο Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με την τελευταία ημερήσια δημοσκόπηση που δημοσίευσε η Ipsos-Sopra Steria.

Η διαφορά μειώθηκε ελαφρώς από την Παρασκευή, όταν ο Μακρόν προηγούνταν της Λεπέν με 56%-44%, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό των France Info και Le Parisien.

Ο Μακρόν, ο οποίος πραγματοποίησε συγκέντρωση στη Μασσαλία το Σάββατο, κέρδισε έδαφος μεταξύ των ανθρώπων που ψήφισαν τον ακροαριστερό υποψήφιο Ζαν-Λικ Μελανσόν στον πρώτο γύρο των εκλογών. Η δημοσκόπηση έδειξε ότι το 33% αυτών των ψηφοφόρων θα υποστήριζε πιθανότατα τον Μακρόν στις 24 Απριλίου, από 28% που ήταν στη δημοσκόπηση της Παρασκευής, ενώ ένα αμετάβλητο 16% θα ψήφιζε τη Λεπέν.

Από εκείνους που υποστήριξαν τον τέταρτο ακροδεξιό ειδήμονα Ερίκ Ζεμούρ στον πρώτο γύρο, το 9% θα ψήφιζε τον Μακρόν στον δεύτερο γύρο, αμετάβλητο σε σχέση με την Παρασκευή, ενώ το 76% θα υποστήριζε τη Λεπέν, από 78%.

Η Ipsos-Sopra Steria διεξήγαγε διαδικτυακή έρευνα σε 1.676 ενήλικες από τις 14 έως τις 16 Απριλίου. Το περιθώριο σφάλματος για τον επαναληπτικό γύρο είναι 3,3 μονάδες.

Ολες οι Ειδήσεις