Διεθνή

Γερμανία: Αυτοκίνητο έπεσε σε πεζούς – 6 τραυματίες

Ένας άνδρας ηλικίας 29 ετών παρέσυρε σήμερα με το όχημά του πεζούς μπροστά από μια ντισκοτέκ στο Κουξχάφεν, στη βόρεια Γερμανία, με αποτέλεσμα να τραυματίσει 6 ανθρώπους.

Κατόπιν, το όχημα έπεσε πάνω σε ένα τσιμεντένιο διαχωριστικό τοιχίο, που βρισκόταν σε απόσταση περίπου 300 μέτρων, ενώ αυτόπτες μάρτυρες ακινητοποίησαν τον οδηγό μέχρι να φθάσει η αστυνομία, όπως μετέδωσαν γερμανικά ΜΜΕ.

Μια διαμάχη που προηγήθηκε φαίνεται πως αποτέλεσε το κίνητρο της ενέργειάς του, όπως έγινε γνωστό από την τοπική αστυνομία.

Η αστυνομία του Όλντεμπουργκ ανέφερε ότι ο οδηγός «πιθανόν κατάγεται από τη Συρία».

«Η έρευνα δείχνει ότι είχε προηγηθεί μια διένεξη εντός ή εκτός του κέντρου διασκέδασης στο Κουξχάφεν που πιθανόν να είναι η αιτία του περιστατικού», επισήμανε η αστυνομία σε δελτίο Τύπου, επικαλούμενη αυτόπτες μάρτυρες, συμπληρώνονται ότι «το σενάριο ο άνδρας να είχε πολιτικά κίνητρα μπορεί να αποκλειστεί».

Οι τραυματίες, όλοι γερμανικής υπηκοότητας, είναι ηλικίας 19 έως 29 ετών. Οι πέντε από τους τραυματίες πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο, ενώ η κατάσταση της υγείας του έκτου δεν εμπνέει ανησυχία.