Διεθνή

Καλόγρια… ερωτεύτηκε και έβαλε «λουκέτο» στο μοναστήρι!

Ζήσαμε να το διαβάσουμε κι αυτό! Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της, η μονή Convent of The Cappuccini Fathers στο Σανσεπόλκρο έχει κλείσει «οριστικά» από την στιγμή που η 40χρονη μοναχή εγκατέλειψε το μοναστήρι, στο οποίο απέμειναν μία 80χρονη καλόγρια και άλλες δύο εκπαιδευόμενες.

Η… ερωτευμένη καλόγρια

Ο μικρός αριθμός των εναπομεινάντων μελών δεν ήταν σε θέση να συνεχίσει το έργο που ξεκίνησε η αδερφή Μαρία, η οποία ήταν πολύ αγαπητή στην περιοχή κι είχε μετατρέψει το μοναστήρι σε κοινοτικό κόμβο.

Ήταν πριν από τέσσερα χρόνια όταν το μοναστήρι – αφιερωμένο στον Μπερνάρντο Τολομέι, έναν άγιο του 14ου αιώνα- . Το μοναστήρι προσέφερε 19 κρεβάτια στο κύριο κτίριο για τους προσκυνητές και έναν μεγάλο χώρο αφιερωμένο σε θρησκευτικές τελετές όπως γάμους και βαφτίσεις.

Τελικά, η αδερφή Μαρία ερωτεύτηκε έναν ντόπιο κάτοικο κι όπως δήλωσε στην La Repubblica: «Είναι πολύ στεναχωρημένοι, όπως κι εγώ».

Παρ’ όλα αυτά, πρόσθεσε πως το τέλος της εποχής της στο μοναστήρι δεν σχετίζεται με το υποτιθέμενο ειδύλλιο. Όπως είπε: «Ήθελαν να πουν αυτή την ιστορία, ας τους αφήσουμε να το κάνουν. Αλλά η ιστορία είναι πολύ πιο περίπλοκη από ότι φαίνεται».

Ο επίσκοπος του Αρέτσο, Ρικάρντο Φοντάνα, από την πλευρά του, δήλωσε: «Δεν έχω καμία σχέση με αυτό. Υπήρξε μία παρέμβαση της Αγίας Έδρας και όλα τελείωσαν εκεί».

Ολες οι Ειδήσεις