Διεθνή

Ναυάγιο στην Πύλο -Τουρκικά ΜΜΕ: «Κροκοδείλια δάκρυα» από την Ελλάδα

Η Ελλάδα, δεν έχει καταβάλει καμία προσπάθεια για τη διάσωση παράτυπων μεταναστών»

Τουρκικά ΜΜΕ -Με τίτλο: «Η Ελλάδα Κατηγόρησε τους μετανάστες για την τραγωδία» δημοσιεύεται στην επίσης ισλαμιστική φιλοκυβερνητική εφημερίδα Γενί Σαφάκ ρεπορτάζ, το οποίο υποστηρίζει ότι:

«Ενώ το σοκ από την τραγωδία με το σκάφος που σκότωσε 79 παράτυπους μετανάστες στα ανοικτά των ακτών της Ελλάδας συνεχίζεται, η προσπάθεια της κυβέρνησης της Αθήνας να κατηγορήσει τα θύματα για την τραγωδία έχει προκαλέσει αντιδράσεις. Ο εκπρόσωπος του Ελληνικού Λιμενικού Σώματος Νικόλαος Αλεξίου υποστήριξε ότι οι πρόσφυγες αρνήθηκαν την προσφορά βοήθειας επειδή ήθελαν να πάνε στην Ιταλία, αλλά αυτή η εξήγηση δεν κρίθηκε πειστική από οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Από την άλλη πλευρά, η Ελλάδα, η οποία δεν έχει καταβάλει καμία προσπάθεια για τη διάσωση παράτυπων μεταναστών, κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος λόγω της καταστροφής, το οποίο χαρακτηρίστηκε ως ‘κροκοδείλια δάκρυα’».

Με τίτλο: «Η ανθρωπότητα βουλιάζει στην Πελοπόννησο» δημοσιεύεται στην αντιπολιτευόμενη εφημερίδα Καράρ πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ, το οποίο υποστηρίζει ότι:

«Ο αριθμός των νεκρών από την ανατροπή σκάφους μεταναστών στα ανοικτά των ακτών της ελληνικής χερσονήσου της Πελοποννήσου αυξήθηκε σε 79. Η Αθήνα κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος. Ενώ ο αριθμός των ανθρώπων που επέβαιναν στο σκάφος είναι άγνωστος, οι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι ανησυχούν ότι οι απώλειες σε ανθρώπινες ζωές θα αυξηθούν. Ο εκπρόσωπος του Ελληνικού Λιμενικού Σώματος Νικόλαος Αλεξίου δήλωσε: “Οι διασωθέντες δεν είχαν σωσίβια. Το σκάφος ήταν υπερφορτωμένο. Στο αμπάρι υπήρχαν γυναίκες και παιδιά”. Τα λόγια του αποκάλυψαν ότι αυτό που συνέβη δεν διέφερε από δολοφονία».

Ολες οι Ειδήσεις