Διεθνή

Ο κυκλώνας-βόμβα των ΗΠΑ μεταφέρεται στη Βρετανία

Τελείως διαφορετικά τα χαρακτηριστικά του

Ο φονικός κυκλώνας-βόμβα που έπληξε τις ΗΠΑ φαίνεται πως θα επηρεάσει και τον καιρό στο Ηνωμένο Βασίλειο ο οποίος θα είναι υγρός και θυελλώδης, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Guardian», επικαλούμενη την μετεωρολογική υπηρεσία της χώρας, Met Office.

Την Τετάρτη, η μετεωρολογική υπηρεσία εξέδωσε κίτρινη προειδοποίηση για έντονες βροχοπτώσεις από τις 3 τα ξημερώματα της Παρασκευής (30/12) και για 15 ώρες για μεγάλο μέρος της Σκωτίας, συμπεριλαμβανομένου του Εδιμβούργου, της Γλασκώβης και του Στίρλινγκ. Το Met Office δήλωσε ότι η έντονη βροχόπτωση μπορεί να προκαλέσει κάποιες πλημμύρες και διαταραχές στα ταξίδια.

Ο Simon Partridge, μετεωρολόγος, δήλωσε ότι ο υγρός και θυελλώδης καιρός προκαλείται από τον κυκλώνα-βόμβα στις ΗΠΑ.

«Ο καιρός στο Ηνωμένο Βασίλειο θα παραμείνει άστατος με περαιτέρω περιόδους έντονης υγρασίας και θυελλωδών ανέμων λόγω της ενίσχυσης του «jet stream» στις ΗΠΑ , δηλαδή ρευμάτων αέρα που μοιάζουν με «ποτάμια» και κινούνται ταχύτατα με ταχύτητα από 129 έως 225 χμ. την ώρα, αλλά μπορούν να φτάσουν και πάνω από 275 χμ/ώρα.

Έσπευσε ωστόσο να καθησυχάσει πως οι επιπτώσεις στη Βρετανία από την χιονοκαταιγίδα στις ΗΠΑ, δεν θα είναι τόσο καταστροφικές καθώς θα έχουν τελείως διαφορετικά χαρακτηριστικά.

Ολες οι Ειδήσεις