Διεθνή

Πάνω από 2 εκατομμύρια παιδιά το χρόνο στην πορνεία

Πάνω από 2 εκατομμύρια παιδιά το χρόνο στην πορνεία
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Περισσότερα από  2 εκατομμύρια παιδιά ετησίως εξαναγκάζονται στην πορνεία σύμφωνα με στοιχεία της UNICEF . Είναι παιδιά που προέρχονται από 127 χώρες του κόσμου. Και πέφτουν θύματα του trafficking με σκοπό την εξώθησή τους στην πορνεία ή τη “μαύρη” εργασία σε 137 χώρες.
Σύμφωνα με στοιχεία αμερικανικών μη κυβερνητικών πηγών, η ηλικία των θυμάτων κυμαίνεται μεταξύ 11 και 14 ετών, ενώ ο μέσος όρος ζωής των θυμάτων του trafficking στις ΗΠΑ είναι 7 έτη. Το 80% των θυμάτων στις ΗΠΑ είναι γυναίκες και παιδιά που αγοράστηκαν, πουλήθηκαν και εγκλωβίστηκαν στη βιομηχανία του σεξ…

Μέσω… του ίντερνετ

Μόνο κατά το 2015, περισσότερα από 5,5 εκατομμύρια παιδιά ήταν θύματα εμπορίας για σεξουαλική εκμετάλλευση ή “μαύρη” εργασία…
Σύμφωνα με εκτιμήσεις, το 76% των σεξουαλικών συναλλαγών με ανήλικα κορίτσια αρχίζει μέσω του ίντερνετ και τελικά αυτά τα παιδιά και οι έφηβοι καταλήγουν στο trafficking.
«Η Ελλάδα δεν είναι πλέον μια ενδιάμεση χώρα, αλλά χώρα προορισμού. Μιλάμε για τους πρόσφυγες από τον Νότο», ανέφερε χαρακτηριστικά σε μία άκρως σημαντική παρουσίαση που έκανε ο καθηγητής του Ιατρικού Τμήματος του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ψυχίατρος-σεξολόγος Λουκάς Αθανασιάδης, στο 6ο Συνέδριο Παιδικής και Εφηβικής Γυναικολογίας που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη.

«Το σεξ για… την επιβίωση»!

Ο κ. Λουκάς Αθανασιάδης έκανε ακόμη λόγο για το survival sex (το σεξ για την επιβίωση), όπου παιδιά εξωθούνται στην πορνεία ακόμη και από τους ίδιους τους τούς γονείς, προκειμένου να επιβιώσουν. Πρόσθεσε ακόμη ότι υπάρχουν περιστατικά παιδιών από την Αφρική, κυρίως από τη Νιγηρία, που έχουν δώσει όρκο βουντού να μη μιλήσουν και φοβούνται ότι, όταν μιλήσουν, η κατάρα θα πέσει στα ίδια και στην οικογένειά τους και ότι θα πεθάνουν.
Ο κ. Αθανασιάδης αναφέρθηκε ακόμη στα lover boys, που με διάφορους τρόπους προσεγγίζουν έφηβες, τις οποίες είτε εξαπατούν είτε τις παντρεύονται και στη συνέχεια, με την υπόσχεση μιας καλύτερης ζωής, τις προωθούν για σεξουαλική εκμετάλλευση, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Οι επιπτώσεις της σεξουαλικής εκμετάλλευσης

Αναφερόμενος στις επιπτώσεις της σεξουαλικής εκμετάλλευσης στην υγεία των παιδιών και εφήβων, τόνισε ότι παρουσιάζουν διαταραχές στον ύπνο και τη διατροφή, εμφανίζουν μετατραυματικό στρες, προσβάλλονται από σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα ή AIDS, αισθάνονται πόνο στα γεννητικά όργανα και στον πρωκτό και έχουν δυσκολίες στην ούρηση εξαιτίας σεξουαλικών πράξεων. Επίσης, μπορεί να κάνουν χρήση ναρκωτικών, να έχουν άγχος, κατάθλιψη, αλλαγές στο συναίσθημα, να αισθάνονται ενοχές και ντροπή. Υπάρχει ακόμη και το δέσιμο με τον προαγωγό.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X