Ποια «Μεγάλη Αλβανία»; Ο Έντι Ράμα οραματίζεται κάτι μεγαλύτερο!

Εντι Ράμα

Κάτι… μεγαλύτερο από μια «Μεγάλη Αλβανία» ονειρεύεται o πρωθυπουργός της χώρας, Έντι Ράμα. Όπως δήλωσε χθες το βράδυ ο Αλβανός πρωθυπουργός, το όραμά του πρόκειται για μια διευρυμένη Ευρωπαϊκή Ένωση με τη συμμετοχή των Σέρβων, των Σλαβομακεδόνων και των Αλβανών.

Το σχέδιο του Έντι Ράμα

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το Βαλκανικό περισκόπιο, ο κ. Ράμα, μετά από συνάντησή του με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, και απαντώντας σε ερώτηση του σερβικού πρακτορείου ειδήσεων «Τανγιούγκ» εάν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη στρατηγική για το ζήτημα «της ένωσης  της Αλβανίας με το Κοσσυφοπέδιο» ή εάν το έχει θέσει ως μέσο πίεσης στο διάλογο Βελιγραδίου-Πρίστινα, απάντησε ότι μιλάει για «κάτι μεγαλύτερο». «Αυτό δεν είναι μια Μεγάλη Αλβανία, αλλά ένα κοινό μέλλον μέσα στη μεγάλη Ευρώπη, με τους Σέρβους, τους Σλαβομακεδόνες και τους Αλβανούς, όλους μαζί σε αυτήν».

Όπως τόνισε ο Έντι Ράμα, οι  χώρες των Δυτικών Βαλκανίων βρίσκονται εντός των ευρωπαϊκών συνόρων, παρομοιάζοντάς τις ως «όργανα  του σώματος που δεν  βρίσκονται στη θέση τους».

«Η ΕΕ θα πρέπει να αποφασίσει τι θα κάνει με αυτά τα όργανα, δεν θα τα αφήσει να αιμορραγούν έξω, θα πρέπει να λάβουν θέση στο σώμα που ανήκουν», δήλωσε, χαρακτηριστικά  ο Αλβανός πρωθυπουργός, Έντι Ράμα, σύμφωνα με τη σερβική εφημερίδα «Blic».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επιλογές