Διεθνή

Πούτιν: Δημοσιεύτηκε το διάταγμά του για την αναγνώριση των Λαϊκών Δημοκρατιών Ντονέτσκ – Λουγκάνσκ

Πούτιν: Δημοσιεύτηκε το διάταγμά του για την αναγνώριση των Λαϊκών Δημοκρατιών Ντονέτσκ – Λουγκάνσκ
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Στο διάταγμα αναγνώρισης από την Ρωσία των Λαϊκών Δημοκρατιών του Λουγκάνσκ (LPR) και του Ντονέτσκ (DPR), προβλέπεται εντολή του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν να διασφαλιστεί η ειρήνη στις δύο Δημοκρατίες με μέσα των ρωσικών Ένοπλων Δυνάμεων.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ρώσος Πρόεδρος ανακοίνωσε ότι η Μόσχα αναγνωρίζει την ανεξαρτησία των δύο Λαϊκών Δημοκρατιών στην περιοχή του Ντονμπάς, με την υπογραφή σχετικού διατάγματος, το οποίο μάλιστα δημοσιεύθηκε την Δευτέρα.

Στη συνέχεια, υπέγραψε συμφωνίες φιλίας και συνεργασίας ανάμεσα στη Ρωσία και το Λουγκάνσκ, με τον ηγέτη της LPR, Λεονίντ Πασέτσνικ, και αντίστοιχες συμφωνίες με το Ντονέτσκ, με τον ηγέτη της DPR, Ντένις Πουσίλιν.

«Αυτοί που μπήκαν στον δρόμο της αιματοχυσίας, της βίας, της ανομίας δεν αναγνώρισαν ούτε αναγνωρίζουν οποιαδήποτε άλλη απόφαση για το Ντονμπάς, εκτός της στρατιωτικής. Ως εκ τούτου, θεωρώ απαραίτητο να λάβω μια πολύ καθυστερημένη απόφαση, να αναγνωρίσω άμεσα την ανεξαρτησία του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ» ανακοίνωσε ο πρόεδρος Πούτιν εξηγώντας το σκεπτικό της απόφασής του και συμπλήρωσε:

«Απαιτούμε εκείνοι που κατέλαβαν και κρατούν την εξουσία στο Κίεβο, να σταματήσουν άμεσα τις εχθροπραξίες».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X