Διεθνή

Τεράστια ανατροπή! Οι Πράσινοι κοντά στην πρώτη θέση στη Γερμανία

Πλώρη για την πρώτη θέση έχουν βάλει οι Πράσινοι στη Γερμανία. Η “ψαλίδα”  από το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα περιορίστηκε στις τρεις μονάδες, σύμφωνα με την τελευταία εβδομαδιαία δημοσκόπηση Deutschlandtrend του πρώτου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD.

Η δημοσκόπηση δείχνει ότι η Χριστιανική Ένωση παραμένει στο 26%, ενώ οι Πράσινοι κερδίζουν έξι μονάδες και φθάνουν στο 23%. Η επίδοση αυτή είναι 14 μονάδες πάνω από το ποσοστό που έλαβαν στις εκλογές του 2017. Ακολουθεί το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD), το οποίο με απώλεια μίας μονάδας βρίσκεται στο 14%. Το ίδιο ποσοστό  συγκεντρώνει και η Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD). Χάνει όμως δύο μονάδες από την προηγούμενη μέτρηση. Η Αριστερά (Die Linke) χάνει μία μονάδα και περιορίζεται στο 9%, με τους Φιλελεύθερους (FDP) να χάνουν δύο μονάδες και να μένουν στο 8%.

Σε ό,τι αφορά την γνώμη των πολιτών από την κυβέρνηση, μόλις το 25% δηλώνει ικανοποιημένο ή πολύ ικανοποιημένο από το έργο του μεγάλου συνασπισμού.

Για την Καγκελάριο Μέρκελ ωστόσο η εικόνα έχει βελτιωθεί κατά έξι μονάδες από την τελευταία μέτρηση. Το ποσοστό των πολιτών που δηλώνουν ικανοποιημένοι φθάνει το 50%. Το κόστος των πρόσφατων ενδοκυβερνητικών διενέξεων φαίνεται ότι χρεώνεται ο υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ. Από αυτόν δηλώνει ικανοποιημένο μόνο το 20%. Πρόκειται για το χαμηλότερο ποσοστό που έχει καταγραφεί για τον Βαυαρό πολιτικό από την συγκεκριμένη δημοσκόπηση.

Ολες οι Ειδήσεις