Δήμος Ηρακλείου: Δωρεάν διανομή 1.000 κάδων ανακύκλωσης σε σπίτια

Ο Δήμος Ηρακλείου προχωρά στη δωρεάν διανομή χιλίων οικιακών κάδων ανακύκλωσης, σε πολίτες που επιθυμούν να αναπτύξουν το πρόγραμμα της διαλογής των απορριμμάτων στο σπίτι τους.

Πρόκειται για καλαίσθητους, μικρούς κάδους χωρητικότητας 80 λίτρων, οι οποίοι τοποθετούνται σε οικίες, με σκοπό να εξυπηρετούν τις ανάγκες ανακύκλωσης του κάθε νοικοκυριού. Με τον τρόπο αυτό, η ανακύκλωση γίνεται εύκολα και αποτελεσματικά, αυξάνοντας τα ποσοστά του ανακυκλώσιμου υλικού και καθιστώντας τη διαλογή του ευκολότερη και πιο αποδοτική.

Οι διανομές θα πραγματοποιηθούν τον Ιανουάριο με τη συνεργασία και τη συνδρομή των προέδρων και των συμβουλίων των τοπικών διαμερισμάτων, με στόχο την όσο το δυνατόν καλύτερη διασπορά στο σύνολο του Δήμου Ηρακλείου. Οι λεπτομέρειες της διανομής θα καθοριστούν σε συνάντηση με τα στελέχη της Υπηρεσίας Καθαριότητας και των τοπικών κοινοτήτων.

«Η διαλογή στην πηγή είναι μια φιλοσοφία που αναπτύσσεται και στη χώρα μας, αναμένεται να κυριαρχήσει σύντομα στη διαχείριση των απορριμμάτων και βρίσκεται ψηλά στο σχέδιο που εφαρμόζουμε στο δήμο Ηρακλείου. Είμαι βέβαιος ότι οι συμπολίτες μας θα αγκαλιάσουν και αυτό το πρόγραμμα της δημοτικής αρχής, που θα έχει πολλαπλά οφέλη τόσο για τους ίδιους, όσο και για το περιβάλλον», δήλωσε ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ