Δημοσκόπηση: Μπροστά η ΝΔ, αλλά με μονοψήφια διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ

Μειώνεται σε  μονοψήφιο νούμερο η «ψαλίδα», με τη Νέα Δημοκρατία να εξακολουθεί να προηγείται με σημαντική διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με μία νέα δημοσκόπηση της Pulse για την εφημερίδα «Δημοκρατία».

Η δημοσκόπηση αυτή έρχεται μόλις λίγες ώρες μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα για το Κοινωνικό Μέρισμα, καταγράφοντας τον σφυγμό της κοινωνίας.

Η διαφορά των δύο πρώτων έχει πέσει σε μονοψήφιο νούμερο, στο 9,5% ωστόσο στη… δεύτερη θέση έρχεται το ποσοστό των αναποφάσιστων και όσων λένε ότι θα ψηφίσουν λευκό ή άκυρο. Συνολικά η αδιευκρίνιστη ψήφος είναι στο 22,5%.

Πολλά από τα κόμματα δεν κερδίζουν το… εισιτήριο στη Βουλή, καθώς δεν πιάνουν το 3%. Είναι ενδεικτικό ότι ΑΝ.ΕΛ., Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων έχουν ποσοστά 1% ως 1,5%.

Αναλυτικά τα ποσοστά των κομμάτων στην πρόθεση ψήφου

ΣΥΡΙΖΑ 19%

ΝΔ 28,5%

Χρυσή Αυγή 7%

Δημοκρατική Συμπαράταξη 7%

ΚΚΕ 6,5%

Ποτάμι 1%

ΑΝ.ΕΛ. 1,5%

Ένωση Κεντρώων 1,5

Αναποφάσιστοι/Λευκό/Άκυρο 22,5%

Στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι πολίτες συμφωνούν με το Κοινωνικό Μέρισμα, αλλά και με την επιστροφή των χρημάτων στους συνταξιούχους, ενώ μόνο ένα ποσοστό 12% των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας έχει αντίθετη άποψη για το γεγονός ότι το κόμμα συμφωνεί επί της αρχής με το νομοσχέδιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ