Πολιτική

Δημοσκόπηση Interview: Κλείνει η ψαλίδα ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση Interview: Κλείνει η ψαλίδα ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Οταν στα ποιοτικά στοιχεία η κυβέρνηση καταρρέει, αλλά στην πρόθεση ψήφου η κυβέρνηση παραμένει βράχος, τότε κάτι δεν πάει καλά. Το δίλημμα που τίθεται είναι πως ή η δημοσκόπηση έχει πρόβλημα ή οι πολίτες είναι διχασμένες προσωπικότητες και ενώ δηλώνουν ότι η ζωή τους, η οικονομία του, η ασφάλειά τους  και άλλες πλευρές της καθημερινότητας υποβαθμίζονται, αλλά οι αντιλήψεις τους για το κυβερνών κόμμα δεν επηρρεάζονται.

Η επιλογή δική σας. Ο eretikos.gr έχει επανειλημμένα επισημάνει τα παράδοξα των δημοσκοπήσεων, ιδίως όταν κάνει τη σύγκριση με το ευρωβαρόμετρο το οποίο δεν έχει κανένα λόγο να παρουσιάσει την πραγματικότητα διαφορετική από εκείνη που καταγράφει.

Αλλά παρά ταύτα όταν δημοσκόπηση της Interview για τη Βεργίνα εμφανίζει την ψαλίδα να κλείνει ανάμεσα στη ΝΔ και το ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα να δείχνει το ΣΥΡΙΖΑ να ανεβάζει τα ποσοστά του, τότε κάτι βαθύτερο συμβαίνει.

Ετσι, σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση η ψαλίδα ανάμεσα στο κυβερνών κόμμα και την αξιωματική αντιπολίτευση μειώνεται στο 14,8% από 15,5% τον Μάιο χάρη στην άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ κατά 0,7% από το 21,5% στο 22,2%.

Για τα υπόλοιπα δείτε τη σύγκριση ανάμεσα στα ευρήματα των δύο δημοσκοπήσεων που παραθέτει ο eretikos.gr.

Συγκεκριμένα, η εικόνα της πρόθεσης ψήφου ΝΔ διαμορφώνεται ως εξής ΝΔ 37%, ΣΥΡΙΖΑ 21.5%, ΚΙΝΑΛ 7.1%, ΚΚΕ 5.6%, Ελληνική Λύση 5.1% και ΜέΡΑ25 3.7%. Άλλο κόμμα δηλώνει ότι θα ψήφιζε το 8.1%, ενώ αναποφάσιστοι είναι περίπου ένας στους δέκα.

Και χωρίς να κάνουμε κανένα σχόλιο σας αφήνουμε να κάνετε εσείς τη σύγκριση της δημοσκόπησης με το Ευρωβαρόμετρο

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X