Πολιτική

Δημοσκόπηση Marc: Η κυβέρνηση κινδυνεύει με συντριβή τον Απρίλιο

Δημοσκόπηση Marc: Η κυβέρνηση κινδυνεύει με συντριβή τον Απρίλιο
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Από τη μία πλευρά έχουμε τα κρούσματα, τους θανάτους και προπαντός τους διασωληνωμένους που είναι η πραγματική απειλή για το ΕΣΥ. Από την άλλη η επιθυμία των πολιτών οι οποίοι σε συντριπτικά ποσοστά επιθυμούν να χαλαρώσουν τα μέτρα. Σε αυτούς συγκαταλέγονται και οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας.

Ουσιαστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία ως τα τέλη Απριλίου, που θα έχουμε πολλά κρούσματα Covid-19, σύμφωνα με τους λοιμωξιολόγους, θα βρίσκεται ανάμεσα στη Σκύλλα και τη Χάρυβδη και θα απειλείται με μεγάλες ζημιές.

Βλέπετε σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Marc το 65,5% των πολιτών (το 55,9% ψήφισε Νέα Δημοκρατία) θέλουν να χαλαρώσουν οι περιορισμοί στην κυκλοφορία. Το 17,7% να διατηρηθούν (22,5% Ν.Δ.) και το 13,3% 18,4% Ν.Δ. να γίνουν αυστηρότεροι.

Ακόμα μεγαλύτερο είναι το ποσοστό εκείνων που ζητούν να χαλαρώσουν οι περιορισμοί που αφορούν στη λειτουργία της εστίασης. Ζητούν ουσιαστικά να ανοίξουν εστιατόρια και ταβέρνες με κανόνες προστασίας. Το ποσοστό αυτών λοιπόν φτάνει στο 75% (68,6%) Ν.Δ. και μόλις 22,3% (28,7% Ν.Δ.) επιθυμούν να διατηρηθούν τα ίδια μέτρα.

Εκεί πραγματικά που τα πράγματα είναι απίστευτα δύσκολα για τον Κυριάκος Μητσοτάκη και την κυβέρνησης, είναι στο Λιανεμπόριο. Οι πολίτες που επιθυμούν να ανοίξουν τα μικρά και μεσαία καταστήματα φτάνουν στο 85,9% (83,8% Ν.Δ.). Το 7,5% 99,1 Ν.Δ.) να διατηρηθούν τα σημερινά μέτρα και 5% (5,9% Ν.Δ.) να αυστηροποιηθούν οι περιορισμοί.

Οπως γίνεται αντιληπτό η κυβέρνηση βρίσκεται στην πιο δύσκολη θέση που βρέθηκε ποτέ, αν ληφθεί υπόψη πως σύμφωνα με δημοσκόπηση το 62% των πολιτών είναι δυσαρεστημένο από τη διαχείριση της πανδημίας, έναντι 48% ένα μήνα νωρίτερα. Δηλαδή στο μέτωπο της πανδημίας βλέπουμε μία κατάρρευση της κυβέρνησης.

Και τώρα καλείται να επιλέξει ανάμεσα στη χαλάρωση που ζητούν οι πολίτες με συντριπτικά ποσοστά, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση και το ολικό lockdown. Αν επιλέξει τη χαλάρωση, που προτείνουν ορισμένοι, ιδίως για το λιανεμπόριο, και αυξηθούν τα κρούσματα οι διασωληνωμένοι και οι νεκροί, θα πρόκειται για το τελικό Βατερλώ της κυβέρνησης και του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Αν πάλι η επιλογή είναι να μην χαλαρώσουν οι περιορισμοί, τότε θα προκαλέσει πρόσθετη δυσαρέσκεια και οργή στους πολίτες που με συντριπτική πλειοψηφία, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Marc, ζητούν τη χαλάρωση.

Δημοσκόπηση: Ξηλώνεται το πουλόβερ της Νέας Δημοκρατίας

Δείτε τα στοιχεία στη δημοσκόπηση της Marc

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X