Πολιτική

Δημοσκόπηση: Οι ζημιές και τα κέρδη των κομμάτων

Δημοσκόπηση: Οι ζημιές και τα κέρδη των κομμάτων
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Αποκαλυπτικές είναι οι δημοσκοπήσεις της Metron Analysis από το Σεπτέμβριο μέχρι και την τελευταία που δημοσιεύεται στο Βήμα της Κυριακής. Η Νέα Δημοκρατία δείχνει να απολαμβάνει ακόμα την ανοχή των ψηφοφόρων, παρά τις μικρές σχετικά απώλειες που καταγράφει.

Το κυβερνητικό κόμμα στην πρόθεση ψήφου στην τελευταία δημοσκόπηση συγκεντρώνει το 37,1% των προτιμήσεων, έναντι 37,6% το Νοέμβριο, 38,5% τον Οκτώβριο και 39,5% το Σεπτέμβριο. Βλέπουμε δηλαδή μία μικρή μεν αλλά σταθερή διολίσθηση.

Απώλειες έχει και ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος από το 23% του Σεπτεμβρίου βρέθηκε στο 22%. Ενδιαμέσως τον Οκτώβριο πήρε 21,3% και 21,3% το Νοέμβριο, που σημαίνει ότι μετά το Σεπτέμβριο έκανε μία μεγάλη βουτιά και στη συνέχεια περιόρισε κατά 0,7% τις απώλειες, αφού στην τελευταία δημοσκόπηση συγκέντρωσε 22%.

Τον Σεπτέμβριο τα άλλα κόμματα συγκέντρωναν το μεν Κίνημα Αλλαγής με 6,1%, το ΚΚΕ με 5,8%, το ΜέΡΑ25 με 3,8% και η Ελληνική Λύση με 3,3%. Στη δημοσκόπηση του Ιανουαρίου τρίτο κόμμα είναι το Κίνημα Αλλαγής με 5,7% και ακολουθούν το ΚΚΕ με 5%, η Ελληνική Λύση με 4,8% και το ΜέΡΑ25 με 4%.

Αυτό σημαίνει ότι ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ υποχώρησαν ενώ η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου και το ΜέΡΑ 25 του Γιάνη Βαρουφάκη ενισχύθηκαν.

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Το προσφυγικό η μεγάλη πληγή της κυβέρνησης – Τα ποσοστά των κομμάτων

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X