Δημοσκόπηση: Τι λένε για Τσίπρα, ΔΕΘ, συντάξεις

Βροχή δημοσκοπήσεων μετά την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ. Το πρώτο βήμα έκανε η Εφημερίδα των Συντακτών με τη δημοσκόπηση της Prorata. Ακολουθούν την Κυριακή η εφημερίδα Documento με τη Vox Pop Analysis, το Εθνος της Κυριακής με την Kapa Research και η Νέα Σελίδα με τη Rass.

Στη δημοσκόπηση της Κάπα Research που παρουσιάζεται στο “Έθνος της Κυριακής” θετικές κρίνονται οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, καθώς το 53% τις θεωρεί θετικές και μάλλον θετικές σε αντίθεση με το 21% που τις κρίνει αρνητικά η μάλλον αρνητικά. Η δυσπιστία βέβαια είναι και εδώ μεγάλη, καθώς το 58% θεωρεί πως θα εφαρμοστούν πολύ λίγα ή ακόμη και τίποτα από τα νέα μέτρα που εξήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας.

Θετικά και σε πολύ μεγάλο ποσοστό (76%) αντιμετωπίζουν οι ερωτηθέντες την διαπραγμάτευση για μη περικοπή των συντάξεων, ωστόσο πιστεύουν ότι δεν θα γίνει αποδεκτή από τους θεσμούς (52%). Όσον αφορά το δίλημμα των εκλογών που έθεσε στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός το 59% θεωρεί πως δεν έχει ή μάλλον δεν έχει βάση. Για τη συνολική παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ το 46% την αξιολογεί αρνητικά η μάλλον αρνητικά σε αντίθεση με το 35% που την αξιολόγησε θετικά η μάλλον θετικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ