Διπλό φονικό στην Κύπρο: Δύο αδέρφια κατονόμασε ως συνεργούς ο 33χρονος- Οι αντιφάσεις

Δύο αδέλφια με πλούσιο παρελθόν σε κλοπές και διαρρήξεις, κατονόμασε χθες ο 33χρονος που συνελήφθη αναφορικά με το διπλό φονικό στον Στρόβολο. 

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του politis.com.cy, ο ύποπτος αναμένεται επισήμως σήμερα να καταθέσει τα όσα ανέφερε. Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, εμπλέκει ως συνεργούς, δύο αδέλφια από τη Λευκωσία με πλούσιο παρελθόν σε κλοπές, διαρρήξεις και διακίνηση πλαστών χαρτονομισμάτων.

Σημειώνεται ότι δεν υπάρχει ακόμα επίσημη ανακοίνωση, άρα τα «χέρια» είναι δεμένα πίσω, αναφέρει η Εγκληματολόγος Δήμητρα Τσίτση. «Το φονικό είναι ιδιαίτερο, με μοναδικό μάρτυρα ένα ανήλικο. Είναι στην ανθρώπινη φύση να δημιουργούμε σενάρια και από κάποιους εκλαμβάνονται ως πραγματική ανακοίνωση της Αστυνομίας».

Γιάννης Πολυχρόνης, Ποινικολόγος

Ο ειδικός εξέφρασε καχυποψία για τα όσα ανέφερε στο δικαστήριο ο 33χρονος, αφού η κατάθεσή του διακατέχεται από κίνητρα και έτσι θα ζητήσει ανταλλάγματα. Καχυποψία εξέφρασε, επίσης, και για το γεγονός ότι το έγκλημα σχεδιαζόταν για πέντε χρόνια. Επίσης, με βάση τα δεδομένα, δεν υπάρχει προμελέτη.

Βίκτωρας Ακάμας, αναλυτής σκηνής εγκλήματος

«Η επιμονή της εξέτασης της σκηνής του εγκλήματος έχει αποφέρει στη σύνδεση των τεκμηρίων μαζί με τον ύποπτο. Επεσήμανε τη δημιουργία ερωτηματικών από όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας. Ένα έγκλημα που έγινε με τόσο μένος, θα πρέπει να είναι έγκλημα μίσους, δεν μπορεί να ήταν ληστεία. Πρωταρχική σκέψη ενός ληστή, είναι να φύγει χωρίς να τον πιάσουν. Ερωτήματα προκαλούν τα παπούτσια, όπως και το ότι ξύπνησαν το παιδί για να ανοίξει την πόρτα».

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα καταθέτει και ο 15χρονος γιος της οικογένειας, ενώ δεν αποκλείεται να κληθεί να αναγνωρίσει τον 33χρονο σε αναγνωριστική παράταξη.

Ο δεκαπεντάχρονος γιος του δολοφονημένου ζεύγους έφτασε λίγο πριν τις 09:00 στο ΤΑΕ Λευκωσίας.

Το ζεύγος βρέθηκε άγρια δολοφονημένο στην οικία του, στον Στρόβολο, τα ξημερώματα της 19ης Απριλίου.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε χθες ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λευκωσίας Κουμέττος Κουμέττου ενώπιον του Δικαστηρίου, οι εξετάσεις σε σχέση με τον ύποπτο βρίσκονται στο αρχικό στάδιο και μέχρι στιγμής για την παρούσα υπόθεση έχουν ληφθεί 111 καταθέσεις, ενώ αναμένεται να ληφθούν άλλες 90 καταθέσεις από το φιλικό, οικογενειακό και εργασιακό περιβάλλον του υπόπτου και των θυμάτων, από τη Λευκωσία, Λάρνακα και ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου.

Είπε, επίσης, ότι θα γίνει αναγνωριστική παράταξη προσώπων και θα κληθεί ο ανήλικος να αναγνωρίσει τους υπόπτους, ενώ αναζητείται το φονικό όργανο, ως επίσης και τα ρούχα και τα παπούτσια που φορούσε ο δράστης.

Σωτήρης Δούκλιας, Γνωστικός Νευροψυχολόγος

«Έχουμε πολύ χρόνο μπροστά μας. Το γνωστικό προφίλ του 33χρονου που συνελήφθη δεν ταιριάζει με το προφίλ του ατόμου που το σκέφτηκε. Τα μέχρι στιγμής στοιχεία δείχνουν ότι ο συλληφθείς δεν είναι ο εγκέφαλος.

Τα πράγματα περιπλέκονται λόγω του γεγονότος ότι η δολοφονία έγινε για τα χρήματα και δεν συνάδει με το στοιχείο ότι γινόταν σχεδιασμός πέντε χρόνων. Η μόνη εικασία, για τον ειδικό, που θα έβγαζε νόημα, θα ήταν ο δράστης να ήταν κάτω από την επήρεια ουσιών, δεν βρήκε τα χρήματα και αυτό προκάλεσε το μένος.

Όμως, η ίδια η φύση του εγκλήματος δείχνει ότι υπάρχει σχέση θυμάτων- θύτη. Δεν καταρρίπτεται ακόμα το έγκλημα μίσους- πάθους, αναφέρει, αφού εάν ήταν για ληστεία, η έγνοια του δράστη θα ήταν να φύγει γρήγορα», αναφέρει ο Γνωστικός Νευροψυχολόγος.

Πηγές: ΚΥΠΕ/politis.com.cy/sigmalive.com

Επιμέλεια Ελένη Νιζάμη

Δείτε ακόμη:

Ραγδαίες εξελίξεις στη διπλή δολοφονία στην Κύπρο- Βρέθηκε ματωμένη πιτζάμα

Έγκλημα στη Λευκωσία: Ο 33χρονος που συνελήφθη δεν είναι ο δολοφόνος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ