Η «διπλωματική αδιαθεσία» της Εμινέ Ερντογάν

Η ξαφνική «διπλωματική αδιαθεσίας» της Εμινέ Ερντογάν δεν κατέστη δυνατόν να επισκεφθεί όπως είχε προγραμματίσει το Ίδρυμα Ελπίδα, το Ιδρυμα Μπενάκη και το Μουσείο Ακρόπολης.

  • Επισημαίνεται ότι η σύζυγος του Τούρκου προέδρου είχε ζητήσει έξτρα ασφάλεια

Αρχικά, δημοσιογραφικές πληροφορίες ανέφεραν ότι η σύζυγος του Τούρκου Προέδρου, αισθάνθηκε μια μικρή αδιαθεσία και για τον λόγο αυτό θα παρέμενε στο ξενοδοχείο της, αλλά η είδηση αυτή δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ…

Από το σημείο εκείνο και μετά άρχισαν να κυκλοφορούν διάφορα σενάρια, όπως ότι η ματαίωση της επίσκεψης έγινε για λόγους ασφαλείας που προέβαλαν οι Τούρκοι, είτε ότι η οφείλεται στην ένταση που προηγήθηκε κατά την διάρκεια της υποδοχής του Ερντογάν στο Προεδρικό Μέγαρο από τον Προκόπη Παυλόπουλο.

Παρόλ’ αυτά, η «πρώτη κυρία» της Τουρκίας ζήτησε από την κ. Μπαζιάνα να συναντηθούν και να πιουν τσάι στο ξενοδοχείο, στο οποίο έχει καταλύσει η τουρκική αντιπροσωπεία.

Μην ξεχνάμε ότι η Εμινέ είναι ο άνθρωπος πίσω από το πολιτικό προφίλ του Ερντογάν, αν και δεν είναι λίγοι που την παρουσιάζουν ως ισχυρή Σουλτάνα, που στην πραγματικότητα «στήνει» το πολιτικό προφίλ του συζύγου της.

Έχοντας κι αυτή λόγο στις εμφανίσεις, τις ομιλίες και τις πολιτικές εκστρατείες του άνδρα της, η ίδια όχι μόνο τον συμβουλεύει και τον στηρίζει, αλλά έχει αναλάβει και τον ρόλο του «ταμία» στην οικογένεια, μιλώντας για επενδύσεις και αγορές, όσο ο Ερντογάν «επιβλέπει» την κατάσταση στο εσωτερικό της χώρας του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ