Δολοφονία 32χρονης εφοριακού: Γιατί ο δολοφόνος κατηγορεί το δικηγόρο-βουλευτή

Το γνωστό ποινικολόγο και πρώην βουλευτή κατονόμασε ο δολοφόνος της 32χρονης εφοριακού Δώρας Ζέμπερη. Και η υπόθεση κινείται από ανατροπή σε ανατροπή με απρόβλεπτη προς το παρόν κατάληξη

Ο Μιχάλης Σοροπίδης τον εμπλέκει ως ηθικό αυτουργό μαζί με ένα άλλο άτομο με το όνομα «Χάρης». Τον γνωστό ποινικολόγο τον αποκαλεί αφεντικό.

Όπως μάλιστα μετέδωσε ο ΑΝΤ1, ο 58χρονος Εμμανουήλ Σοροπίδης που σκότωσε με 14 μαχαιριές στις 18 Οκτωβρίου την άτυχη κοπέλα με νέο υπόμνημα που κατέθεσε  στον ανακριτή, φέρεται να κατονομάζει τον ηθικό αυτουργό της δολοφονίας της εφοριακού.

Και τώρα ο ανακριτής, όπως αναφέρουν δικηγόροι, θα πρέπει να καλέσει κατά πάσα πιθανότητα με μεγάλη μυστικότητα τον δικηγόρο-πρώην βουλευτή να καταθέσει.

Η εξέλιξη αυτή προβληματίζει τους αστυνομικούς που έχουν ασχοληθεί με την υπόθεση, την περιπλέκει ακόμα περισσότερο, ενώ ως επικρατέστερο θεωρούν το σενάριο, ο Μιχάλης Σοροπίδης να εμπλέκει το δικηγόρο ύστερα από υποδείξεις κρατουμένων στις φυλακές που έχουν διαφορές με τον γνωστό ποινικολόγο-βουλευτή, καθώς και ότι τον έχουν δασκαλέψει και έχουν υποσχεθεί στον 58χρονο να ακολουθήσει αυτή την τακτική προκειμένου να… πέσει στα χαμηλά.

Εκτιμούν  ότι άτομα που κινούνται στο χώρο του κοινού ποινικού δικαίου, προσέγγισαν τον 58χρονο τοξικομανή και τον ανάγκασαν να περιγράψει όλο αυτό το σενάριο προκειμένου να «στοχοποιήσει» το συγκεκριμένο δικηγόρο. Πρόκειται για κάποιου είδους ξεκαθάρισμα λογαριασμών.

Και δεν αποκλείουν ο Σοροπίδης να συμμετέχει, ως δούρειος ίππος σε μια νέα μαφιόζικη υπόθεση εκβιασμού…

Προς αυτή την κατεύθυνση συγκλίνουν και οι πληροφορίες ότι ο Σοροπίδης φέρεται να φοβάται για τη ζωή του

Στο υπόμνημά του ο δολοφόνος της Δώρας Ζέμπερη, υποστηρίζει ότι η μεγάλη περιπέτεια  αρχίζει από την ημέρα που συνάντησε την «καταστροφή του», όπως χαρακτήρισε το συναπάντημα με ένα παλιό του γνώριμο στα σκαλιά της Εισαγγελίας της Αθήνας.

«Είμαι στην Ευελπίδων. Κατεβαίνω στην Εισαγγελία Ποινών για να μπορέσω να δηλώσω αλλαγή κατοικίας. Ανεβαίνοντας στις σκάλες συναντώ την καταστροφή μου. Συνάντησα κάποιον κύριο, τον οποίο γνώρισα πριν μπω στη φυλακή. Ο κύριος… τάδε, ήταν μαζί με κάποιον που δεν γνώριζα. Μου τον σύστησε σαν Χάρη και μου είπε ότι είναι καλός στη δουλειά του και υπακούει μόνο στις εντολές του» περιγράφει ο Μανώλης Σοροπίδης.

«Τα λεφτά είναι 30.000 ευρώ».

Οι τρεις φαίνεται πως συνομίλησαν για κάποια ώρα, με τον κατηγορούμενο να αναφέρεται στα οικονομικά του προβλήματα και τον έναν από τους δύο να του δίνει 40 ευρώ για να τον περιμένει απέναντι στην καφετέρια: «Έχω μία πρόταση που θα σε κάνει καλά. Θα δω και την υπόθεσή σου», ανέφερε ο ένας άνδρας στο δολοφόνο της Δώρας.

Ο Σοροπίδης, όπως αναφέρει ο ίδιος, πήγε στην καφετέρια. «Έπειτα από ώρα ήρθε. Λίγο αργότερα ήρθε κι ο άλλος που μου ήθελε να τον αποκαλώ μόνο αφεντικό. Μου λέει: »Τα λεφτά είναι 30.000 ευρώ, σε ενδιαφέρει; Ναι ή όχι; Θα μου απαντήσεις γιατί δεν μπορείς να κάνεις πίσω»».

Στη συνέχεια, όπως είπε ο Σοροπίδης οι δύο άνδρες του μίλησαν για τη Δώρα Ζέμπερη και πως έπρεπε να βγει από τη μέση: «Μου είπαν ότι αυτοί και οι πελάτες τους έχουν σοβαρό πρόβλημα με μία κυρία, η οποία δεν πλησιάζεται και δεν χρηματίζεται. Αλλά κατά διαστήματα κουβαλάει στην τσάντα της κάποια πράγματα, όταν δεν τα κλειδώνει για λόγους ασφαλείας εκεί που δουλεύει, που θα τα χρειαστούμε οπωσδήποτε όταν τη βγάλουμε εκτός μάχης, για να βάλουμε δικό μας άνθρωπο στη θέση της για ένα διάστημα τουλάχιστον 3 – 4 μηνών πριν μπει το 2018».

Για το θέμα ο δικηγόρος του πατέρα της Δώρας Ζέμπερη με δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 εκφράζει κι΄ αυτός την υποψία ότι μπορεί κάποιοι άλλοι να έβαλαν τον Σοροπίδη να ενοχοποιήσει τον δικηγόρο-πρώην βουλευτή. «Ποιος μας λέει ότι δεν τον έβαλε άλλος κρατούμενος να γράψει το νέο υπόμνημα για να στοχοποιηθούν άνθρωποι», λέει χαρακτηριστικά ο Απόστολος Λύτρας.

Πάντως, ο ίδιος φαίνεται να γνωρίζει το όνομα του δικηγόρου, αφού προσθέτει: «Εγώ έχω εικόνα ποιον εννοεί ο δολοφόνος. Γνωρίζω το όνομα».

«Όχι μόνο δεν υπάρχουν αποδείξεις για αυτά που λέει, ούτε καν ενδείξεις. Επειδή πέταξε ένα όνομα σαν φωτοβολίδα και δημιουργήθηκε σάλος δεν σημαίνει ότι μπορούμε να το πούμε και δημόσια», πρόσθεσε ο κ. Λύτρας.

Εκτός από το «αφεντικό»  και τον «Χάρη» ο δολοφόνος της 32χρονης εφοριακού «δείχνει¨ και άλλους. «Ονομάζει και δύο αστυνομικούς αυτή τη φορά. Ο ένας είναι στο Μεταγωγών, ο άλλος στην Πέτρου Ράλλη. Αυτούς τους ονομάζει ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης με αρχηγό των δικηγόρο που τον αποκαλεί «αφεντικό»», σημειώνει ο δικηγόρος, ενώ τονίζει ότι δεν πιστεύει τον Μανώλη Σοροπίδη σε όλα αυτά που ισχυρίζεται.

«Δεν τον πιστεύω. Δεν την πιστεύω αυτή την ιστορία όπως είναι στημένη. Η προσωπική μου αίσθηση είναι ότι αυτά που λέει δεν είναι σοβαρά. Δεν είναι δυνατόν να λέει ένα όνομα έτσι».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ