Αναλύσεις

Δριμύ κατηγορώ Τράγκα κατά Μητσοτάκη για σκάνδαλα και αδιαφάνεια

Δριμύ κατηγορώ Τράγκα κατά Μητσοτάκη για σκάνδαλα και αδιαφάνεια
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Του Γιώργου Τράγκα

Παφλάζει το έλος, η βόρβορος της πολιτικής του κυρίου Κυριάκου Μητσοτάκη. Παντού αδιαφάνεια, οσμή σκανδάλων. Οι εφημερίδες τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό αναφέρονται σε δύσοσμες υποθέσεις και δημοσιεύουν ένα πλήθος στοιχείων και καυτών ερωτημάτων.

Η αποτυχία όλων των πολιτικών επιλογών της κυβέρνησης Μητσοτάκη, τα φασιστικά περιοριστικά μέτρα στην Ελλάδα, η έλλειψη ελευθεριών Τύπου, το εκρηκτικό κοινωνικό κλίμα, τα σαγόνια των τραπεζών που αλέθουν χιλιάδες. Χυδαία προπαγάνδα που ξεχύνεται καθημερινά από όλα τα πληρωμένα πανελλαδικά κανάλια, κάνουν το γύρο του κόσμου και αποτελούν θέματα διεθνών Μέσων Ενημέρωσης.

Μετά τον καθηγητή Ιωαννίδη του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ, έρευνα ενός από τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου, του Johns Hopkins, εκθέτει την ελληνική κυβέρνηση η οποία πανηγυρίζει για την επιτυχημένη διαχείριση της πανδημίας.

Όπως τονίζει η έκθεση, ο κ. Μητσοτάκης μας κλείδωσε έξι μήνες στα σπίτια μας και αντί να αναχαιτίσει τον κορονοϊό, οι νεκροί έφτασαν τους 11.029. Ο σημερινός πρωθυπουργός αδιαφόρησε για τις συστάσεις διάσημων καθηγητών, περιορίστηκε στις εισηγήσεις ασχέτων ή μη επαρκών ειδικών όπως οι Τσιόδρας, Σύψας κ.α και οδήγησε την κοινωνία μας σε πραγματική καταστροφή. Όπως τονίζει η έκθεση του πανεπιστημίου του Hopkins μετά το διεθνές πρακτορείο Bloomberg η Ελλάδα ανέβηκε στην πρώτη θέση πανευρωπαϊκά, μεταξύ προηγμένων χωρών, σε αναλογία θανάτων ανά εκατομμύριο κατοίκους σε όλη την Ευρώπη.

Όπως σε όλη την Ευρώπη, ο πολιτικοοικονομικός εσμός του Μαξίμου, αναζητεί εναγωνίως τρόπο να πάει σε εκλογές εντός του θέρους, αφού προηγουμένως πει ότι εμβολίασε έναν ικανό αριθμό πολιτών και ότι πήρε μια ανάσα η οικονομία. Ο κ. Μητσοτάκης επιθυμεί να πάει στις κάλπες με μία καταρρακτώδη και χυδαία προπαγάνδα πληρωμένη από το Ελληνικό δημόσιο, από τα χρήματα του πολυβασανισμένου και στερημένου Ελληνικού λαού προκειμένου να κάψει την απλή αναλογική και να υφαρπάξει την ψήφο των Ελλήνων πολιτών ενδεχομένως με εκτεταμένη αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος.

Οι σημιτογενείς, εθνομηδενιστές σύμβουλοί του, αλλά κυρίως ο ίδιος θέλει νωπή λαϊκή ετυμηγορία, προκειμένου να συνεχιστεί το ατέλειωτο φαγοπότι, να διανεμηθούν εκεί που θέλει τα χρήματα του Ταμείου Ανάπτυξης και να ξεκινήσει το ελαιοτριβείο των τραπεζικών, δολοφονικών επιθέσεων εναντίον εκατομμυρίων Ελλήνων πολιτών. Όπως έγραφε μερίδα του κυριακάτικου Τύπου, πρόκειται να πλειστηριαστούν σε πρώτη φάση 45.000 κατοικίες Ελλήνων. Είναι ασύλληπτη η έκρηξη που θα ακολουθήσει και μάλιστα μετά την καταστροφή από τα περιοριστικά μέτρα του lockdown.

Σύμφωνα με το τελευταίο Ευρωβαρόμετρο το 71% του ελληνική πληθυσμού λέει “όχι” στην κυβέρνηση Μητσοτάκη και ένα μεγαλύτερο ποσοστό, απωθείται από την πολιτική του και κυρίως από την αποκρουστική, αποτρόπαιη συμπεριφορά του. Παρά τις συστάσεις των επικοινωνιολόγων και τις προσπάθειες των τηλεπαρουσιαστών, ο Μητσοτάκης είναι τόσο ψυχρός και τόσο απόμακρος από τον μέσο άνθρωπο που δεν μπορεί να εμφανιστεί ούτε ως φιλόζωος ούτε ως φίλος των φτωχών, ούτε ως φίλος της κοινωνίας. Όταν επιλέγεις ως ιδανική εκπρόσωπο του λαού την κ. Γιάννα Αγγελοπούλου, εξυπηρετείς τα παιχνίδια του Πόλσον και της Πειραιώς. Δεν απαντάς γιατί αγοράσαμε ακριβότερα τα Ραφάλ και νομοθετείς το ακαταδίωκτο για τους λοιμωξιολόγους, για τους τραπεζικούς και για όσους εξυπηρετούν τα σχέδιά σου.

Όταν αποκαλύπτεται πόσα παιχνίδια έπαιξες στο Μακεδονικό και πόσα θέλεις να παίξεις στο Αιγαίο, τότε φοβάσαι ότι η κάλπη θα βγάλει άσχημα αποτελέσματα. Κανείς δεν θέλει να μεγαλώσει για πολύ το μωρό της Ρόζμαρι στα χεριά του. Το 90% του πληθυσμού σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο, είναι δυσαρεστημένο από την οικονομία και λέει όχι στην οικονομική πολιτική και στα αντίδωρα, τις ασπιρίνες που εξαγγέλλονται από την κυβέρνηση. Ο κόσμος έχει καταστραφεί από τα περιοριστικά μέτρα.

Ο Μητσοτάκης πιστεύει ότι υπό πλήρη καταπίεση με το σύνθημα «σου δίνω μικρές ανάσες ελευθερίας, αρκέσου σε αυτές. Σου δίνω κάθε τόσο μικρό διάστημα ανθρώπινης κανονικότητας και έτσι προφυλάσσω της ζωή σου», με ένα Νιαγάρα κατάπτυστης δημοσιογραφικής προπαγάνδας που θέλει να σκεπάζει την αποτυχία της κυβέρνησης σε όλα και την πρώτη αιτία θανάτου που είναι η ένδεια, ψάχνει να βρει την ημερομηνία που θα μας οδηγήσει σε εκλογές. Εκλογές που, αν τις κερδίσει, αν διατηρήσει την εξουσία θα μας οδηγήσει σε νέα Μνημόνια, σε εργασιακό Μεσαίωνα, θανάτωση της αστικής και μικροαστικής τάξης και νέα διανομή του Αιγαίου.

Τρέμει την ασύμμετρη απειλή που λέγεται κίνημα Ελεύθεροι Άνθρωποι. Τρέμει τα εκατομμύρια εκείνων που σκέπτονται να αντιταθούν στα σχέδιά του. Ο κόσμος βαρέθηκε τον ίδιο, αλλά και την χαλαρότητα της αντιπολίτευσης που ευθυγραμμίζεται με τα lockdown και παίζει παιχνίδια μαζί του.

Πηγή: crashonline.gr

Δημοσκόπηση: Η απίστευτη κατάρρευση της κυβέρνησης Μητσοτάκη σε αριθμούς

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X