Fragilemag

«Ευτυχία» – Η υπέροχη ταινία του Άγγελου Φραντζή στον Αντ1

«Ευτυχία» – Η υπέροχη ταινία του Άγγελου Φραντζή στον Αντ1
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο
του Παύλου Κάγιου //
«Ευτυχία». Αν αγαπάτε το παλιό -και ξεχασμένο στις μέρες μας- γνήσιο ελληνικό λαϊκό τραγούδι και παθιάζεστε με τις ιστορίες δυναμικών δραματικών προσώπων, πρέπει να δείτε την «Ευτυχία» του καλού σκηνοθέτη μας Άγγελου Φραντζή. Θα ζήσετε δυο δυνατές ώρες με πολύ καλές ερμηνείες από όλους τους ηθοποιούς και πρώτα-πρώτα από τις δύο γυναίκες που ερμηνεύουν την ηρωϊδα, την Κάτια Γκουλιώνη – είναι μοναδική, τέλεια, χάρμα οφθαλμών – και την Καριοφυλιά Καραμπέτη που υποδύεται την ηρωίδα σε μεγάλη ηλικία με αφοπλιστική δραματική απλότητα κι έχει μία σκηνή -μετά τον θάνατο της κόρης της- συγκλονιστική, σωστός οδυρμός αρχαίας τραγωδού.
• «Ευτυχία» – Μια ταινία που «ακολουθεί» τα χνάρια της «Πολίτικης κουζίνας» κι ευχόμαστε να πολλαπλασιαστούν τα παραδείγματα τους προς απόλαυση τόσο των θεατών, όσο και το ξαναζωντάνεμα ενός γνήσιου και δυνατού ελληνικού «λαϊκού κινηματογράφου» που στοχεύει να συγκινήσει το συναίσθημα του θεατή
Η “Ευτυχία” είναι βασισμένη στον ταραχώδη βίο και το σπουδαίο έργο που κληρονόμησε η ελληνική μουσική από τη μεγαλειώδη πένα της στιχουργού Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου. Η ταινία, σε σενάριο της Κατερίνας Μπέη, αντλεί έμπνευση από τα πάθη και τις αδυναμίες αυτής της πληθωρικής, αντισυμβατικής και πρωτοπόρου γυναίκας, που άφησε ανεξίτηλο το σημάδι της στο λαϊκό τραγούδι.

διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο: fragilemag.gr

-->

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X