Έφυγαν… τρέχοντας από τον ΑΔΜΗΕ! Εθελουσία με 35.000 ευρώ μπόνους!

ΑΔΜΗΕ έργα
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ: EUROKINISSI

143 ήταν τελικά οι ενδιαφερόμενοι για το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου των εργαζομένων του ΑΔΜΗΕ. Κάτι που συνιστά επιτυχία, αν υπολογιστεί πως ο στόχος ήταν να αποχωρήσουν περί τα 100 άτομα.

ΔΕΣΦΑ: Λήγει η προθεσμία για την πώληση! Όλα τα δεδομένα

Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής  έληξε την Παρασκευή 9  Φεβρουαρίου. Ενδεικτικό της μεγάλης ανταπόκρισης που υπήρξε ήταν ότι ο στόχος επετεύχθη ήδη από την πρώτη ημέρα, σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση του ΑΔΜΗΕ.

Τι σκέφτονται στον ΑΔΜΗΕ μετά το μεγάλο ενδιαφέρον

Η διοίκηση του ΑΔΜΗΕ εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να συμπεριληφθούν όλοι οι υπεράριθμοι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα. Η σχετική απόφαση θα ληφθεί μετά από αξιολόγηση των νέων δεδομένων και εφόσον κριθεί ότι μεσοπρόθεσμα μπορεί να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία της εταιρείας.

Προσοχή! Αυτά τα χρέη δεν μπαίνουν στην ρύθμιση για τις 120 δόσεις

Εδώ να υπενθυμιστεί ότι σε συνέχεια απόφασης του ΔΣ του ΑΔΜΗΕ στις 20 Δεκεμβρίου 2017, η εταιρεία πρότεινε προς τους εργαζομένους που έχουν θεμελιώσει πλήρη συνταξιοδοτικά δικαιώματα να αποχωρήσουν εθελουσίως, λαμβάνοντας το καθαρό ποσό των 35.000 ευρώ. Η απόφαση αυτή υπαγορεύθηκε κυρίως από την ανάγκη ανανέωσης του εργατικού δυναμικού του ΑΔΜΗΕ, με δεδομένο ότι ο σημερινός μέσος όρος ηλικίας ανέρχεται στα 52 έτη και αν διατηρούνταν η υφιστάμενη κατάσταση, θα ξεπερνούσε τα 55 έτη το 2022.

Την ίδια στιγμή, ο ΑΔΜΗΕ ετοιμάζεται να υποδεχθεί το επόμενο χρονικό διάστημα 76 νέους εργαζομένους σε θέσεις επιστημονικού και τεχνικού προσωπικού, μετά από την ολοκλήρωση του σχετικού διαγωνισμού που προκηρύχθηκε από τον ΑΣΕΠ τον Αύγουστο του 2017 (και ο οποίος αφορά στην κάλυψη κενών θέσεων που προέκυψαν από τις συνταξιοδοτήσεις της περιόδου 2011-2015).  Οι νέοι εργαζόμενοι αναμένεται να ενισχύσουν σημαντικά το έργο του Διαχειριστή, μεταλαμπαδεύοντάς του νέες δεξιότητες, ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στις αυξανόμενες υποχρεώσεις του  μέσα σε ένα σύγχρονο περιβάλλον αγοράς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ