Η εγκληματική ανευθυνότητα Λιαργκόβα με τις καταθέσεις

Ε, λοιπόν να είσαι επικεφαλής του γραφείου προϋπολογισμού της Βουλής και να κάνεις δηλώσεις για ¨κούρεμα¨ καταθέσεων, είναι το λιγότερο ανεύθυνο για οποιαδήποτε χώρα. Είναι εγκληματική ανευθυνότητα, όμως, όταν η αναφορά αφορά στην Ελλάδα.

Γιατί οι πληγές στην οικονομία είναι ανοιχτές, η αβεβαιότητα παραμένει σε υψηλά επίπεδα, το τραπεζικό σύστημα ευάλωτο και ασταθές και οι καταθέτες, όπως και οι υπόλοιποι πολίτες, με τα νεύρα τεντωμένα.

Αρκεί μία σπίθα για να προκαλέσει αντιδράσεις κύριε Λιαργκόβα και θα έπρεπε να το γνωρίζετε και να είστε πιο προσεκτικός, γιατί είστε ακόμα επικεφαλής του γραφείου προϋπολογισμού της Βουλής και ο λόγος σας έχει αυξημένη βαρύτητα και εμβέλεια.

Αν το κάνατε ασυνείδητα πρόκειται για ασυνήθιστη κουταμάρα, αν γνωρίζατε τις συνέπειες των δηλώσεών σας και παραταύτα τις κάνατε,  τότε η πράξη σας είναι ασυγχώρητη, απαράδεκτη και βλάπτει την ελληνική οικονομία, τους καταθέτες, τους πολίτες και τις τράπεζες.

Και μην πείτε ότι υπάρχουν τα capital controls και δεν πρόκειται να υπάρξουν διαρροές καταθέσεων, γιατί το μεγάλο ζητούμενο είναι η επιστροφή των καταθέσεων στις τράπεζες, πράγμα που απαιτεί κλίμα σταθερότητας και ασφάλειας, που εσείς τορπιλίσατε με τις ανεύθυνες δηλώσεις σας κύριε καθηγητά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ