Εικόνες καταστροφής στη Λευκάδα (vid)

Εικόνες καταστροφής δημιούργησε η χθεσινή κακοκαιρία στην περιοχή Βασιλική της Λευκάδας, όπου σπίτια και ξενοδοχεία πλημμύρισαν. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκονται η αστυνομία και το Κέντρο Υγείας του νησιού.

Μεγάλες καταστροφές έχει πάθει ξενοδοχείο που είναι μόλις 50 μ. από τη θάλασσα με το ισόγειό του να έχει πλημμυρίσει και τους ενοίκους τους να μεταφέρονται εκτός.

Ο ιδιοκτήτης του, Πάνος Σκληρός, πρώην δήμαρχος της Λευκάδας μίλησε στο lefkadapress τονίζοντας ότι δεν είναι δυνατόν ένα ξενοδοχείο που βρίσκεται μόλις 50 μ. από τη θάλασσα να πλημμυρίζει από τα νερά της βροχής επειδή οι μπούκες και τα φρεάτια είναι κλειστά.

Κίνδυνος πλημμύρας και για το αστυνομικό τμήμα της Βασιλικής που βρίσκεται κοντά, αλλά και για το κέντρο Υγείας.  Αναγκάστηκαν και έσπασαν την μάντρα του σχολείου ώστε να φύγουν τα νερά.

Τα σχολεία της Βασιλικής (Νηπιαγωγείο, Δημοτικό Σχολείο και Γυμνάσιο – Λυκειακές τάξεις) θα παραμείνουν κλειστά τη Δευτέρα 7 Μαΐου 2018 με απόφαση του Δημάρχου και του Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας λόγω των προβλημάτων που δημιούργησαν τα πλημμυρικά φαινόμενα που είναι ακόμα σε εξέλιξη. Αναγκάστηκαν και έσπασαν την μάντρα του σχολείου ώστε να φύγουν τα νερά.

Παρακαλούνται οι γονείς να κρατήσουν τα παιδιά τους στο σπίτι λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.

Πηγή: mylefkada.gr

Δείτε ακόμη:

Σοβαρά προβλήματα στην Αττική από την έντονη βροχόπτωση

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ