Auto - Moto

Είναι επίσημο! «Θηρίο» το νέο Volkswagen Atlas Cross Sport! video

Είναι επίσημο! «Θηρίο» το νέο Volkswagen Atlas Cross Sport! video
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Άγνωστο στην Ευρώπη, δεδομένου ότι δεν διατίθεται στην αγορά, το Volkswagen Atlas αποτελεί πραγματική εμπορική επιτυχία για τη γερμανική φίρμα, καθώς από το 2017 έχει πουλήσει 175.000 αυτοκίνητα μόνο στη Βόρεια Αμερική.

Καταπληκτικό το Volkswagen Atlas!

Περιττό βέβαια να πούμε θα ήταν λάθος για τη Volkswagen να στερηθεί την κεφαλαιοποίηση της επιτυχίας του μεγάλου 7θέσιου SUV της στην Αμερική.

Ως εκ τούτου, η Volkswagen παρουσίασε επίσημα τη «δυναμική» έκδοση υπό την ονομασία Volkswagen Atlas Cross Sport.

Touareg: Η «ναυαρχίδα» της Volkswagen σου… κόβει την ανάσα! video

Που δεν πρόκειται για τίποτε άλλο από τη «κουπέ» εκδοχή του, πάνω στην ίδια πλατφόρμα, αλλά με 5θέσια διαμόρφωση στην καμπίνα.

Ο στόχος είναι να προσελκύσει μια διαφορετική πελατεία, λιγότερο προσανατολισμένη στην οικογένεια και πιο επικεντρωμένη στον οδηγό. Όσο βέβαια αφήνει κάτι τέτοιο το μήκος του Volkswagen Atlas Cross Sport που μειώθηκε κατά 13 πόντους -4,90 m έναντι 5,03 m του Atlas.

«Διαστημικό» και… κουκλί το νέο Volkswagen Golf VIII! video

Οι κινητήρες παραμένουν αυτοί της γκάμας του Atlas με έναν 2.0 τούρμπο με 235 άλογα και έναν ατμοσφαιρικό V6 3.6 με 276 άλογα. Και οι δύο συνδυάζονται με αυτόματο κιβώτιο οκτώ ταχυτήτων και ικανότητα ρυμούλκησης μέχρι 2,4 τόνους.

Το Volkswagen Atlas και η… αμερικανική προτίμηση

Το τελευταίο αυτό κριτήριο αυτό είναι προφανώς πολύ σημαντικό για την αμερικανική πελατεία, η οποία ενδιαφέρεται περισσότερο για την ελκτική ικανότητα ενός μεγάλου SUV και πάντως πολύ περισσότερο από ό,τι στην Ευρώπη.

Πραγματικά εντυπωσιακό…

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X