Κοινωνία

Έκκληση Χαρδαλιά για προσοχή σε 10 περιοχές – Πώς θα γίνουν τα επόμενα ανοίγματα

Έκκληση Χαρδαλιά για προσοχή σε 10 περιοχές – Πώς θα γίνουν τα επόμενα ανοίγματα
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Πιο συγκεκριμένα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης υπογράμμισε πως τα τελευταία 24ωρα παρατηρείται αύξηση του ιικού φορτίου στις εξής περιοχές:

Κέρκυρα

Ορεστιάδα

Σκιάθος

Αγρίνιο

Μεσολόγγι

Ικαρία

Πάτμος

Νάξος

Κάρπαθος

Μυλοπόταμος Ρεθύμνου

«Πρέπει να δείξουμε συνέπεια όλοι μας. Η άρση των μέτρων να μην οδηγήσει σε εφησυχασμό καθώς είναι πιθανή η έξαρση της πανδημίας. Απολαμβάνουμε δραστηριότητες που μας έλειψαν αλλά παραμένουμε σε εγρήγορση μέχρι να χτιστεί το τείχος ανοσίας, κάθε εμβόλιο μας φέρνει πιο κοντά στο τέλος της πανδημίας» εξήγησε.

Παράλληλα, ο Νίκος Χαρδαλιάς επεσήμανε πως σήμερα άνοιξαν τα μουσεία, με δύο μέτρα απόσταση ανά άτομο, ένα άτομο ανά 15 τμ και επισκέψεις έως οκτώ ατόμων εκτός αν αφορά οικογένειες.

Τη Δευτέρα 17 Μαΐου:

ανοίγουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί και οι πρακτικές και εργαστηριακές σε ΙΕΚ, κολλέγια και σχολεία δεύτερης ευκαιρίας με self test για καταρτιζόμενους και εκπαιδευτές.

λειτουργούν με ένα self test τη βδομάδα, εντός 24 ωρών προ Δευτέρας τα σχολεία για μαθητές, εκπαιδευτικούς και λοιπό προσωπικό

επαναλειτουργούν και τα μουσικά εκπαιδευτικά μαθήματα σε ατομικό επίπεδο.

Στις 21 Μαΐου, ανοίγουν τα θερινά σινεμά με κενή θέση ανά δύο άτομα, 75% πληρότητα, χωρίς διάλειμμα στην προβολή και με ηλεκτρονικό εισιτήριο.

Στις 28 Μαΐου ανοίγουν τα υπαίθρια θεάματα σε υπαίθριους χώρους, ενώ θα ακολουθήσουν ανακοινώσεις για τις δεξιώσεις και τις άλλες δραστηριότητες.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X