Εκλογές: Τα σχέδια κυβέρνησης και ΝΔ και η ονομασία των Σκοπίων

Τα σχέδια για εκλογές και ειδικότερα το σενάριο της δεξιάς παρένθεσης επεξεργάζονται στο Μέγαρο Μαξίμου, καθώς όπως είναι γνωστό, στις αρχές του 2020 θα στηθούν και πάλι κάλπες  για την εκλογή του  προέδρου της Δημοκρατίας.

Έτσι στην κυβέρνηση αναζητούν την κατάλληλη ημερομηνία για την διεξαγωγή πρόωρων εκλογών από το τέλος του καλοκαιριού  του 2018 και μετά .

 Αρκετά στελέχη του κυβερνώντος κόμματος υποστηρίζουν ότι από την στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ θα χάσει τις επόμενες εκλογές, καλό θα ήταν να η επόμενη κυβέρνηση (ΝΔ με συνεργαζόμενους) να αναλάβει το δύσκολο πακέτο του 2019.

Η φθορά που θα είχε η νέα κυβέρνηση, επιβάλλοντας περικοπές συντάξεων και μείωση του αφορολόγητου, θα ήταν  τέτοια που στις εκλογές του 2020 θα μπορούσε να φέρει μια νέα εκλογική ανατροπή…

Να τελικά που η ζωή κύκλους κάνει…  Την παγίδα που κάποτε έστηνε η ΝΔ στον ΣΥΡΙΖΑ πάει να αξιοποίηση σήμερα η κυβέρνηση….

Σκόπια: Το επικρατέστερο νέο όνομα και τα μεγάλα εμπόδια

Τα σχέδια της ΝΔ για εκλογές

Στο άλλο στρατόπεδο ωστόσο, αυτό της ΝΔ, θέλουν εκλογές την άνοιξη, καθώς και στην Πειραιώς προσμετρούν την φθορά που θα έχει για την επόμενη κυβέρνηση το πακέτο μέτρων του 2019.

Πιστεύουν μάλιστα, ότι το θέμα των Σκοπίων μπορεί να φέρει την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, κάτι που υπονόησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης βάζοντας θέμα δεδηλωμένης εάν ο Πάνος Καμμένος δεν ψηφίσει την λύση για την ονομασία των Σκοπίων, που όπως έχει πει ο eretikos.gr θα είναι Νέα Μακεδονία.

Η αντίδραση του προέδρου των ΑΝΕΛ, ο οποίος εμφανίστηκε να είναι αρνητικός σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου και πυροδότησε από τώρα το κλίμα της αντιπαράθεσης ανάμεσα στα κόμματα.

Φυσικά και για τον πρόεδρο της ΝΔ, θα είναι δύσκολο να μην ψηφίσει αυτή την ονομασία, καθώς είναι αυτή που είχε αποδεχθεί ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης το 1999 για την γειτονική μας χώρα.

Γι αυτό το θέμα ενδιαφέρον θα έχει και η άποψη της Ντόρας Μπακογιάννη, που ως πρώην υπουργός Εξωτερικών είχε ταχθεί υπέρ μιας λύσης με σύνθετη ονομασία και χρονικό προσδιορισμό… Κάτι δηλαδή σαν το Νέα Μακεδονία…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ