Ο Προβοκάτορας

Ελλάδα η χειρότερη στην Ευρώπη στην προστασία του εισοδήματος των πολιτών από την πανδημία

Ελλάδα η χειρότερη στην Ευρώπη στην προστασία του εισοδήματος των πολιτών από την πανδημία
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Το έχουμε πει, το έχουμε γράψει ότι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν θέλησε, ούτε μπόρεσε να προστατεύσει τους πολίτες και τις επιχειρήσεις από τις οικονομικές συνέπειες του λοκντάουν και της πανδημίας.

Μας επιβεβαίωσε και το αποδεικνύει με τον πλέον έγκυρο και εκκωφαντικό τρόπο το τελευταίο Ευρωβαρόμετρο. Σύμφωνα λοιπόν με την έρευνα που διενεργήθηκε τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης φάνηκε ότι το 78% των Ελλήνων έχουν υποστεί εξαιρετικά αρνητικές συνέπειες στα οικονομικά του νοικοκυριού τους από τη διαχείριση που έκανε η κυβέρνηση και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οι επικοινωνιακές πομφόλυγες δεν έπεισαν τους πολίτες, αφού τις βλαπτικές συνέπειες των κυβερνητικών πράξεων, της απουσίας μελετημένου και σοβαρού σχεδίου τις έχουν νοιώσει στο πορτοφόλι τους και στην καθημερινότητά τους.

Αν οι φανατικοί, αδιόρθωτοι και ανιστόρητοι οπαδοί του νεοφιλελευθερισμού πίστευαν ότι μπορούσαν να ξεγελάσουν τους πολίτες με τα πετσοταϊσμένα Μέσα Ενημέρωσης, τα fake news, τη διαστρέβλωση της πραγματικότητας, βλέποντας την έρευνα του Ευρωβαρόμετρου θα διαπιστώσουν ότι απέτυχαν παταγωδώς και τώρα που ανοίγει σιγά-σιγά η οικονομική δραστηριότητα, φτάνει η ώρα να πληρώσουν τις συνέπειες της καταστροφικής πολιτικής υπέρ των λίγων και εχόντων και σε βάρος των πολλών και αδυνάμων τους οποίους ουδόλως προστάτευσαν.

Στην περίπτωση της οικονομίας δεν είναι μόνο η ανικανότητά τους στη διαχείριση, όπως στην πανδημία, αλλά ο συνδυασμό της ανικανότητας με την ιδεολογική νεοφιλελεύθερη δογματική σκληρότητα που πετάει τους αδύναμους στο περιθώριο, που εξαφανίζει το κοινωνικό κράτος και φροντίζει για τα κέρδη των λίγων ημετέρων.

Ο ατάϊστος Προβοκάτορας 

Χώρα Ποσοστό ανθρώπων με εξαιρετικά αρνητικές οικονομικές επιπτώσεις στο νοικοκυριό τους λόγω της διαχείρισης της πανδημίας (%)
ΕΛΛΑΔΑ 78
Κύπρος 69
Πορτογαλία 68
Σλοβακία 66
Κροατία 65
Ουγγαρία 65
Ιταλία 62
Ρουμανία 62
Βουλγαρία 61
Πολωνία 57
Λιθουανία 53
Χώρες ΕΕ (εκτός ευρώ) 52
Ισπανία 52
Μάλτα 51
Ιρλανδία 48
Σλοβενία 48
Λετονία 45
Μέσος όρος ΕΕ (27) 43
Αυστρία 43
Χώρες ευρωζώνης 41
Εσθονία 38
Βέλγιο 33
Τσεχία 33
Γαλλία 33
Λουξεμβούργο 29
Φινλανδία 24
Σουηδία 23
Γερμανία 20
Δανία 19
Ολλανδία 14

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X