Ελλάδα

Χρύσα Μαλτέζου: Η ιστορικός αντιεπιστημονικά διαβεβαίωσε ότι δεν είμαστε απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων

Χρύσα Μαλτέζου: Η ιστορικός αντιεπιστημονικά διαβεβαίωσε ότι δεν είμαστε απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Χρύσα Μαλτέζου: Σε μία πρωτοφανή αντιεπιστημονική δήλωση προέβη ανερυθρίαστα η ιστορικός Χρύσα Μαλτέζου. Η πρώην διευθύντρια του Ελληνικού Ινστιτούτου Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Σπουδών Βενετίας, μιλώντας στο LIFO διαβεβαίωσε, ως νοσταλγός του Φαλμεράυερ και δίχως να προσκομίσει αποδείξεις, απλά ως δήθεν κάποια αυθεντία, ότι οι σύγχρονοι Έλληνες δεν είναι απόγονοι των αρχαίων.

Επίσης βρήκε την ευκαιρία να βγει και παραπονούμενη» που εκπαραθυρώθηκε από το Ινστιτούτο Βενετίας επί Νίκου Κοτζιά.

Προφανώς με τέτοιες απόψεις δεν είχε καμία «δουλειά» στο Ινστιτούτο Βενετίας.

Το έθνος και η «στρατιωτική» παράδοση της Βενετίας οφείλουν ευγνωμοσύνη στον Νίκο Κοτζιά.

«…προφανώς και δεν αποτελούμε βιολογική συνέχεια των αρχαίων Ελλήνων», διαβεβαίωσε η Χρύσα Μαλτέζου.

«Για τον Θεό», συνέχισε, «δεν ρέει το αίμα του Περικλή στις φλέβες μας.

»Το μεγαλείο του ελληνισμού έγκειται στο ότι είναι μπολιασμένο από διαφορετικές επιρροές.

»Η μόνη αδιάκοπη συνέχεια αφορά την πολιτισμική μας παράδοση», είπε.

Προφανώς κι αυτή της η βεβαιότητα είναι κενό γράμμα και αποτρόπαια επίδειξη αλαζονείας.

Πλέον η επιστήμη με το DNA έχει αποδείξει ότι οι σύγχρονοι Έλληνες είναι απόγονοι όχι μόνο των αρχαίων Ελλήνων αλλά και των προϊστορικών πληθυσμών που κατοικούσαν στον τόπο μας.

Η Χρύσα Μαλτέζου μπορεί στα «σαλόνια» με τους ομοτράπεζους ομοϊδεάτες της να είναι ομόφωνα ένθερμοι θιασώτες των απόψεων αυτών, μίας εθνομηδενιστικής θολοκουλκτουριάρικης «ελίτ», είμαστε εξάλλου συνηθισμένοι σε τέτοιες «αυθεντίες», ωστόσο, ουδείς πλέον δύναται άκριτα να ασχημονεί.

Το DNA έχει συντρίψει τις απόψεις αυτές, μαζί και τις ινδοευρωπαϊκές φαντασιοπληξίες και τις μεταγενέστερες ότι είμαστε έθνος μιγάδων.

Αυτές οι «απόψεις» που υπονομεύουν την εντοπιότητά μας έχουν στόχο την εθνική μας κυριαρχία, που έχει τα πιο βαθιά θεμέλια μέσω της αδιάσπαστης παρουσίας μας στον τόπο μας από την Εποχή του Λίθου και στην πραγματικότητα αμφισβητούν την «ιδιοκτησία» μας στη γη που πατάμε και κατά κάποιο τρόπο μας εξομοιώνουν με τις ορδές που εισέβαλαν από τον μεσαίωνα και μετά, για να πετύχουν έτσι την «ελαστικότητά» μας στον «κτηματομεσιτισμό».

Γιατί εάν δεν είμαστε απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων δεν διαφέρουμε στην «ιδιοκτησία» της γης μας από τους Σλάβους και τους Τούρκους. Παύουμε να είμαστε οι ιδιοκτήτες του τόπου. Μπορούμε να τα «διαπραγματευτούμε» και να τα «μοιραστούμε». Γη, θάλασσα, αέρα, συγκυριαρχία, συνεκμετάλλευση κλπ.

Αυτές οι απόψεις τέλος κα. Μαλτέζου. Μίλησε το DNA.

Και σε ό,τι αφορά το Ινστιτούτο Βενετίας, προφανώς το θράσος της κα. Μαλτέζου δεν θα μείνει αναπάντητο από τη δημοσιογραφική έρευνα.

Πηγή: tribune.gr/

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X