Κάνναβη πάνω από το κεφάλι του… Τσακαλώτου

Κάνναβη και μόνωση
Με κάνναβη η μόνωση στην ταράτσα του υπουργείου Οικονομικών

Ναι καλά διαβάσατε στον τίτλο. Υπάρχει κάνναβη πάνω από το κεφάλι του Ευκλείδη Τσακαλώτου και πιο συγκεκριμένα στην ταράτσα του υπουργείου Οικονομικών. Οχι δεν καλλιεργείται. Με το φυτό αυτό και ειδικότερα τη βιομηχανική έχει γίνει η μόνωση της οροφής του κτηρίου.

Την αποκάλυψη για την άγνωστη στο ευρύ κοινό χρήση της βιομηχανικής κάνναβης, έκανε η εκπρόσωπος της έκθεσης Athens Cannabis Expo 2019, Ελένη Μπέλλου.

Σύμφωνα με την κυρία Μπέλλου «υπάρχει κάνναβη μέχρι και στην ταράτσα του υπουργείου Οικονομικών. Έχει στρωθεί και μονωθεί με βιομηχανική κάνναβη και εξοικονομεί 5.000 ευρώ τον μήνα. Είναι το καλύτερο μονωτικό υλικό».

Μιλώντας στην ΕΡΤ, η εκπρόσωπος της έκθεσης υποστήριξε επίσης ότι θα μπορούσε να γίνει brandname, καθώς η ποιότητά της είναι εξαιρετική. «Πρόκειται για έναν τεράστιο κύκλο επενδύσεων», σχολίασε.

Η βιομηχανική κάνναβη είναι βασικό υλικό του θερμομονωτικού καλύμματος που έχει χρησιμοποιηθεί στην ταράτσα του Υπουργείου. Από τους ειδικούς στη μόνωση θεωρείται εξαιρετική επιλογή. Κι΄αυτό γιατί περιορίζει την υγρασία και θωρακίζει το κτήριο αντιπλημμυρικά. Παράλληλα το αφήνει να «αναπνεύσει». Επίσης είναι εντελώς ακίνδυνη για τον άνθρωπο, καθώς δεν προκαλεί ούτε δερματικές παθήσεις, αλλά ούτε και αλλεργίες.

Υπενθυμίζεται ότι η βιομηχανική κάνναβη θεωρείται ένας πολύ αξιόλογος και αποδοτικός τομέας για επενδύσεις στη χώρα μας. Μάλιστα, η ανάπτυξή της είναι ταχύτατη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επιλογές