Ο Κυριάκος πήρε τη χατζάρα-Αλέξη πάρε τη μάχαιρα

Αλέξη
Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης

Ε, λοιπόν ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν διστάζει να κόβει από τις λίστες αυτούς που δεν επιθυμεί. Ετσι, δεν θα είναι υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία στις προσεχείς εκλογές ο πρώην υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή, Γιάννης Παπαθανασίου.

Ο Αλέξης ζήτησε από την Τασία Χριστοδουλοπούλου να μην είναι υποψήφια μετά το ατόπημα με τη μετάταξη της κόρης της. Ομως, δεν είναι αρκετό αυτό. Αλέξη κόψε όποιον παραβιάζει τους ηθικού κανόνες που για χρόνια υπερασπίστηκε η Αριστερά.

Επανερχόμενος στον Κυριάκο πληροφορίες θέλουν να ενημέρωσε τον Γιάννη Παπαθανασίου ότι δεν θα τον συμπεριλάβει στις λίστες. Κατόπιν αυτού ο πρώην υπουργός έκανε δήλωση ότι ο σύντομος προεκλογικός χρόνος δεν του επιτρέπει να προετοιμαστεί, ώστε να διεκδικήσει την ψήφο των συμπολιτών του. Οι πληροφορίες θέλουν ακόμα να υπήρξε και διακριτική παρέμβαση του Κώστα Καραμανλή στον Κυριάκο Μητσοτάκη υπέρ του Γιάννη Παπαθανασίου, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Στοιχείο που δείχνει πόσο ισχυρός αισθάνεται ο αρχηγός της ΝΔ μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.

Η δήλωση του Γιάννη Παπαθανασίου με την οποία ανακοινώνει ότι δεν θα είναι υποψήφιος:

«Η ανακοίνωση των πρόωρων εκλογών ανατρέπει τους σχεδιασμούς μου και μου αφαιρεί τον πολιτικό χρόνο που απαιτείται για να διεκδικήσω την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μου. Υπ΄αυτές τις συνθήκες αποφάσισα να μην είμαι υποψήφιος σε αυτές τις εκλογές», σημειώνει με ανακοίνωσή του ο κ. Παπαθανασίου.

«Παραμένω στην πρώτη γραμμή της μάχης και θα αγωνιστώ όπως έκανα πάντα, για να γίνει η Νέα Δημοκρατία αυτοδύναμη κυβέρνηση όλων των Ελλήνων», προσθέτει, ενώ καταλήγοντας αναφέρει: «Ευχαριστώ όλες και όλους τους πολίτες που με τιμούν με την φιλία και την εμπιστοσύνη τους».
Τελικό συμπέρασμα από τη στάση των δύο αρχηγών. Ο Κυριάκος πήρε τη χατζάρα και κόβει όποιον δεν θέλει στις λίστες. Αλέξη πάρε κι΄ εσύ τη μάχαιρα και κόψε όλους όσους δημιουργούν προβλήματα, ιδίως ηθικού τύπου.

Ο Προβοκάτορας

Ο μεγάλος αντίπαλος του Κώστα Μπακογιάννη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επιλογές