Πολιτική

Ελληνοτουρκικά – Τουρκική προκλητικότητα: Η Μέρκελ ζήτησε να μιλήσει στον Ερντογάν για το Oruc Reis

Ελληνοτουρκικά – Τουρκική προκλητικότητα: Η Μέρκελ ζήτησε να μιλήσει στον Ερντογάν για το Oruc Reis
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές του Hellas Journal, η Γερμανίδα Καγκελάριος ζήτησε το βράδυ της Δευτέρας να επικοινωνήσει με τον πρόεδρο της ΤουρκίαςΡετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό εάν η τηλεφωνική επικοινωνία πραγματοποιήθηκε.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι η Γερμανίδα Καγκελάριος επιθυμεί να επαναφέρει τις διαδικασίες ως είχαν πριν από την υπογραφή της οριοθέτησης της ΑΟΖ της Ελλάδας με την Αίγυπτο, από τους υπουργούς Εξωτερικών των δύο χωρών. Οι ανώνυμες πηγές περιγράφουν την κατάσταση ως «δραματική» καθώς οι στόλοι της Ελλάδας και της Τουρκίας βρίσκονται «σε πορεία σύγκρουσης» στην περιοχή του Καστελόριζου.

Εκπρόσωπος γερμανικού ΥΠΕΞ: Οι κινήσεις της Τουρκίας αποτελούν «το λάθος μήνυμα»

Νωρίτερα το απόγευμα της Δευτέρας (10/8) την «ανησυχία» της «για την απόφαση της Τουρκίας να διεξαγάγει περαιτέρω σεισμολογικές έρευνες» εξέφρασε η γερμανική κυβέρνηση, τονίζοντας ότι «αυτή την χρονική στιγμή είναι σίγουρα το λάθος μήνυμα», καθώς «μονομερή βήματα δεν μας φέρνουν ούτε βήμα προς μία λύση», ενώ «η Τουρκία με τέτοια βήματα επιβαρύνει περαιτέρω τις σχέσεις της με την Ευρωπαϊκή Ένωση»

Δείτε ακόμη:

Καστελόριζο ΤΩΡΑ:Τούρκοι παρένοχλησαν ελληνικό ελικόπτερο

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X