«Εμφύλιος» έχει ξεσπάσει στους ΑΝΕΛ μετά τις δηλώσεις Τοσουνίδη

«Εμφύλιος» έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στους κόλπους των ΑΝΕΛ με αφορμή τη δήλωση του Θόδωρου Τοσουνίδη το βράδυ της Τρίτης στην ΕΡΤ.

Υπενθυμίζεται ότι ο εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝΕΛ, μίλησε για το ενδεχόμενο να στηριχθεί μια πρόταση μομφής κατά του ΣΥΡΙΖΑ, εάν η ΝΔ δεν παραχωρήσει το όνομα Μακεδονία.

Ο κ. Τοσουνίδης επέμεινε και σήμερα στις απόψεις του. Μιλώντας στον ANT1 είπε πως «είμαστε ανοικτοί να το συζητήσουμε» εάν η ΝΔ δεσμευτεί ότι δεν θα παραχωρήσει το όνομα Μακεδονία.

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ Παναγιώτης Σγουρίδης μιλώντας στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Δημήτρη Καμπουράκη και του Βασίλη Λυριτζή, ξεκαθάρισε σε όλους τους τόνους ότι το κόμμα του δεν ψηφίζει πρόταση μομφής. «Πρόταση μομφής της ΝΔ δεν ψηφίζουμε, πρόταση κομμάτων που έχουν οδηγήσει τη χώρα σε αυτή την κατάσταση εμείς δεν τη ψηφίζουμε. Ο κ. Τοσουνίδης ήθελε να αναδείξει την υποκρισία της ΝΔ και έκανε μία υπόθεση εργασίας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος μιλώντας στον ΑΝΤ1 δήλωσε πως «δεν ξέρω τι λέει ο κ. Τοσουνίδης και αν έκανε λάθος και το διόρθωσε, ξέρω ένα πράγμα και μιλάω για τον εαυτό μου. Πρόταση μομφής από τους ανθρώπους της διαπλοκής, της διαφθοράς και της μιντιακής δικτατορίας, των Offshore και των οικονομικών παραδείσων, δεν θέλω να ονοματίσω κανέναν, ο Παπαχριστόπουλος και όχι μόνο, δεν συμπλέει.

Παλέψαμε για αυτά τα πράγματα για 3,5 χρόνια και δεν τα πετάμε. Αν ο κ. Τοσουνίδης έκανε λάθος ή όχι μου είναι αδιάφορο. Τέτοια πρόταση μομφής δεν υπάρχει περίπτωση να στηρίξουμε και καλά θα κάνει ο κ. Τοσουνίδης να είναι πιο προσεκτικός».

Τέλος ο υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ μιλώντας στην Εφημερίδα των Συντακτών είπε πως «δεν θυμάμαι ποτέ να έχει συζητηθεί κάτι τέτοιο στα όργανα του κόμματος», ενώ παράλληλα συνέστησε στον κ. Τοσουνίδη να είναι πιο προσεκτικός.

«Όσο για τις δηλώσεις του κ. Τοσουνίδη, πως “εφόσον η ΝΔ δεσμευτεί ότι δεν θα παραχωρήσει το όνομα “Μακεδονία” στην ΠΓΔΜ όταν αναλάβει τη διακυβέρνηση, τότε οι ΑΝΕΛ μπορούν να συζητήσουν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη για πρόταση μομφής κατά του ΣΥΡΙΖΑ”, έχω να δηλώσω πως δεν θυμάμαι ποτέ να έχει συζητηθεί κάτι τέτοιο στα όργανα του κόμματος ή να το έχω ακούσει από τον πρόεδρο. Προφανώς ο εκπρόσωπος Τύπου θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικός», ανέφερε συγκεκριμένα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ