Κοινωνία

Εμβολιασμοί: Ρουσφέτια με θέα το Μαξίμου

Εμβολιασμοί: Ρουσφέτια με θέα το Μαξίμου
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Όχι απλά συνεχίζονται τα ρουσφέτια με τα εμβόλια, αλλά υπάρχει και κλίμα τρομοκράτησης, ώστε όσοι είναι μάρτυρες της διαδικασίας, να μην μιλήσουν. «Αφήνουμε τους παραβάτες στην ηθική απαξίωση της κοινωνίας». Ενώ με τη φράση αυτή του γγ του υπουργείου Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους η κυβέρνηση επιβεβαίωσε, για πρώτη φορά επίσημα, την πραγματοποίηση εμβολιασμών εκτός σειράς.

Ο κόμπος έφτασε στο χτένι και δεν μπορούσαν άλλο να κρύψουν αυτό το τεράστιο ζήτημα ηθικής τάξης. Προηγήθηκε η αποπομπή της αντιδημάρχου Παιδείας και του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης από τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα, λόγω καταγγελιών για εμπλοκή τους σε ρουσφετολογικούς εμβολιασμούς, στις δομές του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας, που τελεί υπό την εποπτεία του υπουργείου Εργασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αντιδήμαρχος που είναι στέλεχος της ΝΔ εμβολιάστηκε εκτός σειράς στο Ίδρυμα «Άγιος Παντελεήμονας», όπου εργάζεται ως γιατρός η κόρη της.

O πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, επίσης στέλεχος της ΝΔ, εργάζεται στο ίδιο Ίδρυμα ως γιατρός και φέρεται να μεσολάβησε για να εμβολιαστούν εκτός σειράς στενοί του συγγενείς. Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης είχε την ευθιξία να επιβάλλει κυρώσεις στους αυτοδιοικητικούς παράγοντες που παραβίασαν τους κανόνες προς όφελός τους.

Μέχρι στιγμής είναι ο μόνος που έδειξε τέτοια ευθιξία. Μετά το σάλο, με απόφαση του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργου Στεργίου, ανακοινώθηκε η αναστολή της κομματικής ιδιότητα της Δήμητρας Ακριτίδου και του Δρόσου Τσαβλή, καθώς και των δικαιωμάτων που απορρέουν από αυτήν.

Αντίθετα, ο «γαλάζιος» περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος που εμβολιάστηκε εκτός σειράς στη Χάλκη όχι μόνο παραμένει στη θέση του αλλά ούτε καν έχει ενοχληθεί από το κόμμα του ή από οποιονδήποτε άλλο. Για τους εμβολιασμούς που έγινε στο γηροκομείο Βόλου δεν ξέρουμε πού κατέληξε η έρευνα, ενώ το μέλος της επιτροπής εμβολιασμών η σύζυγος του οποίου εμβολιάστηκε εκτός σειράς (σύμφωνα με ρεπορτάζ του MEGA) παραμένει στη θέση του.

Τις μέρες της «Μήδειας» επιβεβαιώθηκε από την πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ Μ. Παγώνη ότι καλούνταν διάφοροι, ακόμη και από την ΕΡΤ, για να εμβολιαστούν στη θέση όσων δεν μπόρεσαν να πάνε στα ραντεβού τους.

Και κάπως έτσι φτάσαμε στη σημερινή παραδοχή του υπουργείου Υγείας ότι γίνονται εμβολιασμοί εκτός σειράς για να μη μείνουν αδιάθετες οι 500-600 δόσεις που μένουν αχρησιμοποίητες κάθε μέρα λόγω μη προσέλευσης των πολιτών που έχουν ραντεβού.

Καρατόμηση αντιδημάρχου από Ζέρβα  για παρατυπίες σε εμβολιασμούς

Ο γγ του υπουργείου Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, είπε ότι κατά βάση κάθε απόγευμα κινητοποιούνται οι ένοπλες δυνάμεις και τα σώματα ασφαλείας που έχουν αποδείξει ότι μπορούν να σπεύσουν, ενώ σε λίγες περιπτώσεις, όπως σε απομακρυσμένες περιοχές και τις μέρες του χιονιά, γίνονται προσκλήσεις στον γενικό πληθυσμό.

«Δεν υπάρχει σύστημα απαραβίαστο», παραδέχτηκε αναγνωρίζοντας ότι η διαδικασία είναι διαβλητή, διαβεβαίωσε ότι «θα διερευνήσουμε οποιαδήποτε καταγγελία και θα επιβάλλουμε κυρώσεις», ενώ ανακοίνωσε ότι δρομολογείται διεύρυνση των πληθυσμιακών ομάδων για τις οποίες προορίζονται οι περισσευούμενες δόσεις.

Απορίας άξιον είναι γιατί μέχρι τώρα και ενώ οι καταγγελίες είναι συνεχείς δεν έχουν ολοκληρωθεί έρευνες και δεν έχουν επιβληθεί κυρώσεις στους αυτουργούς της παραβίασης της διαδικασίας, δηλαδή σε αυτούς που έστησαν τους εκτός σειράς εμβολιασμούς;
Γιατί αφού υπήρξε ανάγκη προσφυγής στον γενικό πληθυσμό δεν δόθηκε προτεραιότητα στις ευπαθείς ομάδες από υποκείμενο νόσημα που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη προστασίας;

Γιατί δεν δίνονται αναλυτικά τα στοιχεία των εμβολιασθέντων ανά ηλικιακή κατηγορία και ανά επαγγελματική ιδιότητα για τις αδιάθετες δόσεις ώστε να υπάρξει διαφάνεια και να εμπεδωθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών στους θεσμούς;

Αιφνιδιαστικά rapid test στον Προμαχώνα – Στα 7 χλμ η ουρά των φορτηγών (pics)

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X